Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Έπεσε η «κυβέρνηση» Κιουτσούκ

Η «κυβέρνηση» Ιρσέν Κιουτσούκ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης στην «βουλή» και έτσι πλέον αποτελεί παρελθόν για την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν το μεσημέρι της Τρίτης τα τουρκοκυπριακά και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η «κυβέρνηση» Κιουτσούκ έλαβε μόλις 21 ψήφους στην «βουλή», η οποία απαρτίζεται από 50 «έδρες». 27 «βουλευτές» δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην «κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο κ. Κιουτσούκ θα πρέπει να παραδώσει την παραίτηση του στον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ντερβίς Έρογλου το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.

Η «κυβέρνηση» Κιουτσούκ πέφτει ύστερα από την μεγάλη κρίση, η οποία έχει ξεσπάσει στους κόλπους της τ/κ ηγεσίας. Πριν από λίγες ημέρες, μια ομάδα 8 «βουλευτών» αποχώρησε από το «κυβερνών» Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP). Σήμερα, η συγκεκριμένη ομάδα αναμένεται να ενώσει τις δυνάμεις της με το Δημοκρατικό Κόμμα (DP) του Σερντάρ Ντενκτάς.

Εν τω μεταξύ λίγο πριν την απομάκρυνση της από την εξουσία, η «κυβέρνηση» Κιουτσούκ «μοίρασε» 7000 «υπηκοότητες» σε πολίτες της Τουρκίας και άλλων χωρών. Η συγκεκριμένη καταγγελία βρίσκει σήμερα αντίκτυπο στον τ/κ τύπο.

Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου