Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η Βουλή έμαθε ποιος είναι ο Νeo αλλά...συστήνει προσοχή στη χρήση του Bitcoin

Η Βουλή έμαθε ποιος είναι ο Νeo αλλά...συστήνει προσοχή στη χρήση του BitcoinΗ Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου και Βιομηχανίας κάλεσε σήμερα τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους με το νέο ψηφιακό νόμισμα Bitcoin.

H χρήση του Bitcoin στις εμπορικές συναλλαγές και τα πιθανά προβλήματα και κινδύνους που μπορεί να προκύψουν στο εμπόριο προϊόντων και υπηρεσιών απασχόλησε τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Χριστοφόρου είπε ότι είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την πολιτεία και κάλεσε τους καταναλωτές που συναλλάσσονται με αυτό το νέο νόμισμα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε ότι «οφείλουμε ως πολιτεία να αναζητήσουμε εκείνα τα πλαίσια διασφάλισης όλων των πολιτών καθώς επίσης και όλων όσων συναλλάττονται με το Bitcoin».

«Είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξετάσει σοβαρά τους προβληματισμούς που κατατέθηκαν στη σημερινή συνεδρία της επιτροπή για να προστατέψει του πολίτες», είπε.

Είπε, επίσης, ότι θα πρέπει να δημιουργεί ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο να διέπει τη χρήση του Bitcoin «για να μην μπούμε και πάλι σε νέες περιπέτειες».

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα είπε ότι «τόσο η Κεντρική Τράπεζα όσο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη σημερινή συνεδρία της επιτροπής εμπορίου τόνισαν ότι θα πρέπει να αναμένουμε τις οριστικές αποφάσεις των αρμοδίων αρχών και θεσμών της ΕΕ για να μπορέσουν να τοποθετηθούν για το θέμα αυτό και να δουν κατά πόσον χρειάζεται θεσμοθέτηση ή ψήφιση κάποιας νομοθεσίας».

Ως ΑΚΕΛ, είπε, « καλούμε τους συμπατριώτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού το Bitcoin είναι συναλλαγή μέσω διαδικτύου με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται».

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης είπε ότι η χρήση του Bitcoin στις εμπορικές συναλλαγές «δεν ελέγχεται ούτε ρυθμίζεται από καμία νομοθεσία».

«Το κοινό και οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ενημερώνονται όσο περισσότερο μπορούν πριν κάνουν τις δικές τους επιλογές», είπε.

Ο Διευθυντής Επιχειρήσεων Neo & Bee Ltd Γιώργος Παπαγεωργίου είπε ότι το bitcoin είναι «ένας νέος τρόπος συναλλαγών ο οποίος σε αντίθεση με τους συμβατικούς τρόπους συναλλαγών είναι αποκεντρωμένος, δηλαδή ο οποιοσδήποτε μπορεί να συναλλαχτεί με οποιονδήποτε χωρίς να παρεμβαίνει κανένας τρίτος ενδιάμεσα».

«Είναι ένας καινούργιος τρόπος ο οποίος βασίζεται πάνω σε πολλές τεχνολογίες που αναπτύσσονται τα τελευταία 35 χρόνια», είπε.

«Είμαστε σε επαφή με τις εποπτικές αρχές και με την Κεντρική Τράπεζα και με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και έχουμε ενημερώσει και το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να μπορέσουμε να τους εξηγήσουμε πρώτα απ' όλα τι ακριβώς είναι αυτή η νέα τεχνολογία και ποιες είναι οι νέες προκλήσεις που εμφανίζονται ώστε να μπορέσει να υπάρξει ένα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο», κατέληξε.

Πηγή: www.tothemaonline.com

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου