Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Σπάζει σύντομα το μονοπώλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού

Αλλάζει ο ενεργειακός χάρτης της Κύπρου μετά και τις άδειες για τη κατασκευή και λειτουργία ηλεκτροπαραγωγού σταθμού με φυσικό αέριο και ντίζελ-δυναμικού 230 μεγαβάτ από την PEC Power Energy cyprus, στην περιοχή Μαρί και Βασιλικού.


Η δημιουργία του σταθμού ξεκινά... και σε δύο χρόνια ο κύπριος πολίτης σύμφωνα πάντα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό θα επωφεληθεί χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος που θα ανακουφίσουν πολλά νοικοκυριά και θα βοηθήσουν τη βιομηχανική, τουριστική και εμπορική δραστηριότητα της Κύπρου να γίνει πιο ανταγωνιστική τόσο στην εγχώρια όσο και στην αγορά του εξωτερικού.

Οι εκτιμήσεις είναι πάντως ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, αφού ήδη γίνεται λόγος πως η τιμή του ηλεκτρισμού θα μειωθεί πέραν του σαράντα τοις εκατόν, χαστουκίζοντας το μονοπώλιο της ΑΗΚ που ήταν μία και μόνη στην αγορά και υποχρεώνοντας την επιτέλους να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της ίσως αυτή την φορά προς όφελος του καταναλωτή.

- Η ισχύς των 230 μεγαβάτ που θα εγκαταστήσει η PEC αποτελούν ουσιαστικά πέραν του 50% της ζήτησης ηλεκτρισμού για την περίοδο εκτός αιχμής και 30% περίπου κατά την περίοδο αιχμής.

Το γεγονός ότι η εταιρεία βάζει πλώρη σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο για την Κύπρο να αναπτύξει τους σχεδιασμούς της, αποτελεί και τονωτική ένεση στην οικονομία του τόπου.


Σύμφωνα με την εκτελεστική περίληψη του επιχειρησιακού σχεδίου που κατέχει το MEGA

-Η υπολογιζόμενη επένδυση θα είναι της τάξης των 300 εκ ευρώ. Πάνω από το 1% του ΑΕΠ

-Η κατασκευή θα διαρκέσει δύο χρόνια

-Στο κατασκευαστικό στάδιο θα απασχοληθούν 500-600 άτομα.

-Με τη λειτουργία του Σταθμού θα εργοδοτηθούν 100 έως 150 άτομα


Την ίδια ώρα σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος», οι υπολογισμοί δείχνουν πως το κράτος θα εξασφαλίσει μέσω φορολογιών και άλλων τελών έσοδα της τάξης των 350 εκ ευρώ ετησίως μετά τη λειτουργία του σταθμού.


Source: http://www.livenews.com.cy

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου