Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Λύση για τα μαθητικά κόμιστρα την άλλη εβδομάδα

Η αρμόδια Υπουργική Επιτροπή εξετάζει διάφορα σενάρια για την εξεύρεση λύσης για τα μαθητικά κόμιστρα, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος δεν αποκλείει να παρθεί τελική απόφαση εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε πως γίνεται μια εντατική προσπάθεια, με συνεχή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να επιλυθεί το θέμα και υπέδειξε πως "είναι γεγονός ότι εξετάζουμε διαφορετικά σενάρια και ποιο το κόστος του κάθε σεναρίου".

"Εκτιμώ ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μπορούσαμε να είχαμε μια τελική απόφαση, αλλά θα πρέπει προηγουμένως να ενημερώσουμε τις διάφορες οργανώσεις και η αρμόδια Υπουργική Επιτροπή η οποία υπάρχει γι’ αυτό το σκοπό να πάρει μια τελική απόφαση", συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς γύρω από τις διαβουλεύσεις της Τρόικας για τις Κυπριακές Αερογραμμές, ο Υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει επί του παρόντος ποια θέματα συζητούνται με το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, ωστόσο σημείωσε ότι έγινε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια μείωσης του κόστους λειτουργίας της εταιρίας και περικοπών των μεγάλων ζημιών που καταγράφονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι προφανές, υπέδειξε, πως "εάν η εταιρία θέλει να επιβιώσει και να αναπτυχθεί περαιτέρω, θα πρέπει πολύ άμεσα να προχωρήσουμε στην εξεύρεση ενός στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα μπορούσε να βάλει λεφτά στην εταιρία, να αναπτύξει το δίκτυο προορισμών της και κυρίως, να εμπλουτίσει και να εκσυγχρονίσει τον υφιστάμενο στόλο".

Οι δηλώσεις του κ. Μητσόπουλου έγιναν στο περιθώριο των εγκαινίων του Κυπριακού Μουσείου Κλασικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του βετεράνου ραλίστα Ντίμη Μαυρόπουλου.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός, το Μουσείο αποτελεί μια εντυπωσιακή και αξιέπαινη πρωτοβουλία και είναι αποτέλεσμα της αγάπης και του ζήλου ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στο αυτοκίνητο.

Τόνισε, παράλληλα, ότι ένα θεματικό μουσείο για το ιστορικό - κλασικό αυτοκίνητο, που κατατάσσεται στη μεγαλύτερη κατηγορία των τεχνολογικών και βιομηχανικών μουσείων, μπορεί με τη λειτουργία του να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, να προσελκύσει το ενδιαφέρον νέων επενδυτών αλλά και να μας βοηθήσει να μάθουμε πως ιστορικά εξελίχθηκε το αυτοκίνητο και γενικότερα η τεχνολογία.

Το μουσείο θα παραχωρήσει όλα τα έσοδα από το εισιτήριο εισόδου γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ίδρυμα Θεοτόκος.

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

Source : www.ikypros.com.cy



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου