Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Δρομολαξιά: Για στημένες καταθέσεις κάνει λόγο το ΑΚΕΛ

Δικαιωμένο εμφανίζεται το ΑΚΕΛ από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού.

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη ο κ. Κυπριανού υποστηρίζει ότι στην διερεύνηση του σκανδάλου της Δρομολαξιάς χρησιμοποιήθηκαν αθέμιτες πρακτικές.

ΟΆντρος Κυπριανού στην επιστολή του επικαλείται τις συνομιλίες που έχουν δημοσιοποιηθεί για να στηρίξει την θέση του περί ύπαρξης σκευωρίας.

Αυτούσια η επιστολή Κυπριανού
«7 Φεβρουαρίου 2014
Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας
κ. Κώστα Κληρίδη

Τα όσα εξελίχθηκαν τις προηγούμενες μέρες, έχουν επιβεβαιώσει τις ανησυχίες αλλά και τις προειδοποιήσεις μας. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ότι ο τρόπος με τον οποίο διεξήχθηκε η ποινική διερεύνηση στην υπόθεση «Δρομολαξιά» δεν ήταν ο ενδεδειγμένος, αφού χρησιμοποιήθηκαν αθέμιτες πρακτικές που πλήττουν καίρια την εγκυρότητα της έρευνας.

Στη δική μας αντίληψη είναι πρωτοφανές να καθοδηγούνται εμπλεκόμενοι/ ύποπτοι ως προς το περιεχόμενο των καταθέσεών τους, με μοναδικό σκοπό την ενοχοποίηση προσώπων που ουδόλως σχετίζονται με ποινικά κολάσιμες πράξεις. Ταυτόχρονα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι πέραν των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν στηθεί καταθέσεις με σκοπό την εξασφάλιση ενισχυτικών μαρτυριών για γεγονότα που ποτέ δεν έλαβαν χώρα.

Τα πιο πάνω, μαζί με τα όσα τρομακτικά καταγράφονται στις συνδιαλέξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες, αποτελούν τρανταχτή απόδειξη της ύπαρξης σκευωρίας. Μιας σκευωρίας που πλήττει αξιοπρέπειες και που στην περίπτωση του ΑΚΕΛ δημιουργεί την αίσθηση της πολιτικής στοχοποίησης.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα θέματα φυσικής δικαιοσύνης θεωρούμε ότι είναι καθήκον σας, πέραν της έρευνας την οποίας έχετε διατάξει και η οποία δεν μας αφορά, όπως διατάξετε άμεσα έρευνα αναφορικά με τον τρόπο και τις συνθήκες διεξαγωγής της ποινικής έρευνας σε σχέση με τη «Δρομολαξιά» από τη συγκεκριμένη ανακριτική ομάδα.

Το γεγονός ότι στο περιεχόμενο των συνδιαλέξεων γίνονται αναφορές σε σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα πολύ πέραν του χώρου της Αριστεράς, μας καθιστά διπλά ανήσυχους και μας οδηγεί στο αβίαστο συμπέρασμα ότι η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν διαβλητή και εκτός του γράμματος του νόμου και του Συντάγματος.

Επειδή τις προηγούμενες δύο μέρες σας απευθύναμε δημόσια έκκληση για τη διεξαγωγή έρευνας χωρίς να λάβουμε την οποιαδήποτε απάντησή σας, παρακαλώ όπως έχουμε τη θέση σας σε σχέση με το περιεχόμενο της παρούσας επιστολής.

Στόχος μας δεν ήταν και δεν είναι ο επηρεασμός της δικαστικής διαδικασίας. Στόχος μας ήταν και παραμένει η ορθή απονομή της δικαιοσύνης, που συνεπάγεται ότι ενώπιον των δικαστηρίων θα βρίσκονται όσοι πραγματικά ενέχονται και δεν θα θυματοποιούνται αθώοι.

Επίθεση ΑΚΕΛ στον Ρίκκο ΕρωτοκρίτουΣτον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα επιτίθεται ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης ο οποίος εκφράζει κατανόηση για τον έντονο εκνευρισμό του κ. Ερωτοκρίτου εξαιτίας των συγκλονιστικών αποκαλύψεων για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς

Ταυτόχρονα εκφράζουμε τη λύπη μας δήλωσε ο κ. Λουκαϊδης για τον απαξιωτικό τρόπο και το ύφος της αντίδρασης του Βοηθό Γενικού Εισαγγελεά.

«Υπογραμμίζουμε περεταίρω ότι δεν αποδεχόμαστε και δεν θα αποδεχτούμε ποτέ την στρεβλή αντίληψη του κ. Ερωτοκρίτου για τους διορισμένους ανεξάρτητους κρατικούς αξιωματούχους και τη σχέση τους με τους εκλεγμένους και λαϊκά νομιμοποιημένους εκπροσώπους του λαού.»

Θα πρέπει ο κ. Ερωτοκρίτου να κατανοήσει ότι ουδείς θεσμός είναι υπεράνω κριτικής, δημοκρατικού ελέγχου και λογοδοσίας. Όπως επίσης πρέπει να κατανοήσει ότι το αξίωμα του επιβάλλει την επίδειξη σεβασμού απέναντι στους υπόλοιπους θεσμούς της πολιτείας καταλήγει η δήλωση του κ. Λουκαϊδη

Source : www.kathimerini.com.cy


--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου