Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

SOS ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει το φαινόμενο της πρόσκλησης σε πορνογραφία νεαρών μέσω του facebook, με τα κρούσματα το 2013 να υπερδιπλασιάζονται.

Το αρμόδιο γραφείο της Αστυνομίας εκφράζει την ανησυχία του για τις περιπτώσεις που έρχονται ενώπιόν του και καλεί τους γονείς να είναι προσεκτικοί με τα παιδιά τους. Σύμφωνα με μέλος του γραφείου καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος, τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και έχουν λάβει τέτοιες διαστάσεις που θα πρέπει να υπάρξει εγρήγορση από τους γονείς για την προστασία των παιδιών τους. Όπως εξηγήθηκε στον «Φ», όλα ξεκινούν από μια αθώα συνομιλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που καταλήγει σε ανταλλαγή πιπεράτων μηνυμάτων. Σε κάποιο στάδιο ζητείται από νεαρές γυναίκες να δείξουν το σώμα τους είτε μέσω φωτογραφιών είτε μέσω βίντεο.

 Ως συνήθως αυτό ζητείται από πολύ μεγαλύτερους άντρες εν είδει απορίας, για να δουν δήθεν πώς είναι το σώμα τους. Στην περίπτωση που μια νεαρή αρνηθεί να το πράξει, τότε αρχίζουν οι απειλές ότι θα αναρτήσουν τη συνομιλία τους με όλα τα πικάντικα σχόλια στο facebook για να τα δουν οι φίλοι τους. Σε κάποιες περιπτώσεις νεαρές ενέδωσαν στις πιέσεις και τις απειλές και σε κάποιες όχι.

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου