Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Μη εξυπηρετούμενα το 40% των δανείων στο Συνεργατισμό

Μή εξυπηρετούμενα είναι το σαράντα τοις εκατό των δανείων στο Συνεργατισμό και λαμβάνονται μέτρα για είσπραξή τους.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης για την είσπραξή τους, λαμβάνεται υπόψιν και η κατάσταση του κάθε οφειλέτη, αφού ο ρόλος του συνεργατισμού είναι πρωτίστως ανθρωποκεντρικός.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ Προεκτάσεις, ο κύριος Χατζηγιάννης τόνισε ωστόσο ότι ο Συνεργατισμός θα είναι αμείλικτος με ορισμένα μέλη του, τα οποία πήραν δάνεια εκατομμυρίων ευρώ, και ενώ έχουν τη δυνατότητα, αρνούνται να τα αποπληρώσουν. Διευκρίνισε ωστόσο ότι πρόκειται για μονοψήφιο αριθμό μελών.

Ανέφερε ακόμα ότι ο Συνεργατισμός, έχει σήμερα 480 χιλιάδες μέλη και έχει δώσει δάνεια ύψους δεκατριάμιση δισεκατομμυρίων ευρώ. Το 75% των δανείων είναι ύψους, κατά μέσο όρο, διακοσίων χιλιάδων ευρώ, και έχουν δοθεί σε νοικοκυριά.

Ο ρόλος του ΣυνεργατισμούΓια τη σημερινή κατάσταση ο κύριος Χατζηγιάννης ανέφερε ότι επειδή ο Συνεργατισμός βρίσκεται υπό κυβερνητική στήριξη, δεν μπορεί να προσφέρει ελεύθερα δάνεια.
Ωστόσο, πρόσθεσε, θα προσπαθήσει να παραχωρεί δάνεια σ αυτούς που θα μπορούν να τα αποπληρώσουν.
Τόνισε ότι ο ρόλος του Συνεργατισμού είναι καθοριστικός για την επανεκκίνηση της οικονομίας και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η ανακεφαλαιοποίηση, η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη.
Ο κύριος Χατζηγιάννης ανέφερε ότι ο θεσμός του συνεργατισμού, πρέπει να θεμελιωθεί και όχι να εξαλειφθεί.

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου