Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Προκλητικό επίδομα €3.019 μηνιαίως για γραμματείς πρώην Προέδρων – Διπλό επίδομα στον Μάριο Καρογιάν

- Το επίδομα λαμβάνουν οι Βασιλείου, Χριστόφιας, Λυσσαρίδης, Γαλανός και Καρογιάν
- «Βοήθημα» €1.025 τον μήνα και για τους βουλευτές
- Περιλαμβάνεται στον συνολικό μισθό τους, ο οποίος είναι συντάξιμος
- Το ζήτημα του διπλού επιδόματος Καρογιάν είχε εγείρει από τον Νοέμβριο η Ειρήνη Χαραλαμπίδου
- Επιστολή Χ. Γεωργιάδη: Δεν τίθεται θέμα επιστροφής χρημάτων, τα επιδόματα προνοούνται από νομοθεσία.

Επίδομα γραμματέως, ύψους €3.019 τον μήνα, λαμβάνουν οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής, για την εργοδότηση γραμματέα για τις προσωπικές τους εργασίες.

Σύμφωνα με επιστολή του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στη Βουλή, το επίδομα για απασχόληση ιδιαιτέρας γραμματέως στους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας και της Βουλής καταβάλλεται με Νόμο του 1988 και ισούται με την εκάστοτε ανώτατη βαθμίδα της μισθοδοτικής κλίμακας στενογράφου Πρώτης Τάξης (Α7+2).

Το συγκεκριμένο επίδομα απολαμβάνουν σήμερα οι Γιώργος Βασιλείου, Δημήτρης Χριστόφιας, Βάσος Λυσσαρίδης, Αλέξης Γαλανός και Μάριος Καρογιάν.

Σύμφωνα με την επιστολή Γεωργιάδη, στον συνολικό μηνιαίο μισθό των βουλευτών, ύψους €6.611,24 πριν τις αποκοπές, περιλαμβάνεται ποσό που περιγράφεται ως επίδομα γραμματειακών υπηρεσιών ίσο με €1.025. Ενώ να σημειωθεί πως συντάξιμες είναι οι συνολικές απολαβές των βουλευτών.

Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Καρογιάν καθίσταται εξαιρετικά προνομιούχος εφόσον λαμβάνει διπλό επίδομα γραμματέα τόσο ως βουλευτής όσο και ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στις €4.044.
Τα θέμα του διπλού επιδόματος είχε εγείρει από τον περασμένο Νοέμβριο η βουλευτής ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Μάλιστα ζητούσε να μάθει αν οι δικαιούχοι διπλού επιδόματος θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα στο κράτος.

Ωστόσο, στην επιστολή του ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται θέμα επιστροφής χρημάτων, εφόσον τα επιδόματα γραμματέα που καταβάλλονται στον κ. Καρογιάν προνοούνται από την κείμενη νομοθεσία.

Πηγή: newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου