Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Κυπριακές εταιρείες στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – Πώς εμπλέκονται στον «χορό» των κόκκινων δανείων

- Τι αναφέρει το πόρισμα-καταπέλτης της υπόθεσης
- €17 εκατ. δόθηκαν χωρίς εγγυήσεις στην εταιρεία C&C International
- Πώς «τσέπωσαν» τα €15 εκατ. οι ιδιοκτήτες εμπλέκοντας κυπριακές επιχειρήσεις
- Εντάλματα σύλληψης για το ζεύγος Γριβέα

Σε κυπριακών συμφερόντων εταιρείες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα «τα κόκκινα δάνεια» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Ελλάδα αναφέρεται μεταξύ άλλων το πόρισμα-καταπέλτης για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας το ζεύγος Γριβέα -Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης- έλαβε τον Μάρτιο και τον Αύγουστο του 2009 συνολικό ποσό 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη, όπως τονίζει η εισαγγελέας κ. Παπανδρέου, εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών. Η εν λόγω εταιρεία είχε αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, κυρίως ιατρικού αντικειμένου.

Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, καθώς όπως τονίζει η εισαγγελέας η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους, με δυσκολία έφτανε τα 3 εκατ. ευρώ..

Επίσης, εκτός από τα πιο πάνω €17 εκατ., τα οποία σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα «έχουν καταστεί ανεπίδεκτα εισπράξεως», το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο φέρεται να χρηματοδότησε εκ νέου τρεις εταιρείες των ίδιων επιχειρηματιών με ποσό ύψους €2,385 εκατ.

Από τα συνολικά ποσά που εκταμιεύθηκαν προς τις εταιρείες των Γριβέα - Βάτσικα τα 15 εκατ. ευρώ, αντί να χρησιμοποιηθούν από την εταιρεία ως κεφάλαιο κίνησης, όπως προέβλεπε η αρχική δανειακή συμφωνία, κατέληξαν στους ίδιους τους δανειολήπτες.

Κι αυτό γιατί πούλησαν στην εταιρεία τους τρεις άλλες, δικές τους κυπριακές εταιρείες, οι οποίες ήταν ζημιογόνες καθότι είχαν αρνητική καθαρή θέση.


Source : www.newsit.com.cy

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου