Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τους "πείραξε" το παζαράκι στην Πλατεία του Κάστρου

Την κατάργηση της διεξαγωγής της υπαίθριας αγοράς χειροτεχνίας στην πλατεία του κάστρου, ζητά ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ Ευγένιος Χαμπουλάς, ο οποίος υπεραμύνεται των συμφερόντων των καταστηματαρχών της δυτικής πλευράς της οδού Αγίου Ανδρέου και της οδού Αγκύρας που υποστηρίζουν ότι ο κύκλος εργασιών τους έχει μειωθεί εξαιρετικά αφότου άρχισε να λειτουργεί το παζαράκι.

Το θέμα απασχόλησε πρόσφατα την Διαχειριστική Επιτροπή του Δήμου Λεμεσού και αποφασίστηκε όπως το παζαράκι σταματήσει να διεξάγεται την μέρα που γίνεται και ότι πρέπει να αλλάξει η μορφή που έχει σήμερα. Στη συνέχεια θα παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου για τελική απόφαση.

Σε δηλώσεις του στη «Φωνή της Λεμεσού» ο κ. Χαμπουλάς ανέφερε ότι «είναι αυτονόητο σε περιόδους κρίσης ο Δήμος να βοηθά τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και να μην επιτρέπει τις ανεξέλεγκτες λειτουργίες τέτοιων χρήσεων που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και πλήττουν καίρια τα συμφέροντα των φορολογούμενων συνδημοτών μας. Τέτοιες οργανωμένες δραστηριότητες έξω από το κάστρο, λειτουργούν σαν κράχτες και μάλιστα επιλέγουν να γίνονται τις ημέρες που έχει πλοία και λόγω της έκτασης που καταλαμβάνουν, εμποδίζουν τους τουρίστες να περάσουν με ευκολία από τα σοκάκια της παλιάς πόλης».

Ο Δήμος, όπως αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος, έχει δώσει μόνο προφορική άδεια στους διοργανωτές για περιορισμένη χρήση και όχι οργανωμένη «και εισπράττουν ενοίκιο από το κάθε τραπέζι που στήνεται για δικό τους όφελος». Στο μεταξύ, ως ένα βήμα αναζωογόνησης της όλης περιοχής, ο κ. Χαμπουλάς προτείνει όπως η οδός Αγκύρας ενισχυθεί με τουριστικούς περιπάτους αλλά με πιθανές χωροθετήσεις στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων που να περνούν από την οδό Αγκύρας και να επεκτείνονται στην οδό Αγ. Ανδρέου.

Από την πλευρά τους μιλώντας στη «Φ», οι διοργανωτές της αγοράς δηλώνουν απερίφραστα ότι «πρόκειται για εκδηλώσεις που έχουν αγκαλιαστεί από τους λεμεσιανούς και δίνουν ζωντάνια στο κέντρο της πόλης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τερματιστούν». Όπως υποστηρίζουν, το παζαράκι διεξάγεται μόνο ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, έπειτα από γραπτή άδεια που δόθηκε από τον Δήμο ενώ αναφέρουν ότι κρίθηκε αναγκαίο να μπει ένα κόστος συμμετοχής 10 ευρώ για κάλυψη λειτουργικών εξόδων (ενοικίαση τεντών κ.α.). Όπως εξηγούν από την αρχή ζητήθηκε η επιχορήγηση του από το Δήμο αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.

«Είναι αστείο και ανόητο να πολεμούμε ένα παζαράκι χειροτεχνίας όπως εκείνα που διεξάγονται σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη και με φασιστικό τρόπο να ζητείτε να τερματιστεί γιατί το ζήτησαν κάποιοι επιχειρηματίες. 

Εμείς παλεύουμε με κάθε μέσο να διοργανώσουμε κάτι που το ίδιο το Δημαρχείο θα έπρεπε να είχε σκεφτεί να διοργανώνει και να υποστηρίζει» αναφέρουν οι διοργανωτές επισημαί-νοντας ότι «υπάρχουν άνεργοι που βγάζουν ένα μεροκάματο εκθέτοντας τις δημιουργίες τους, καλλιτέχνες που δημιουργούν με τα ίδια τους τα χέρια και έρχονται σε άμεση επαφή με τον κόσμο της πλατείας και εμπνέουν άλλο κόσμο στο να ασχοληθεί με χειροτεχνίες χρησιμοποιώντας τη φαντασία του».

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

Source : www.ikypros.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου