Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Έγιναν μαλλιά – κουβάρια: Ο καυγάς Γιόρτσιου – Παϊση «Ήρθες στον ΑΝΤ1 και ζήτησες να κάνεις δελτία στερώντας το ψωμί από καλούς δημοσιογράφους»


Μία ανάρτηση του νυν παρουσιαστή του ΑΝΤ1, Αντρέα Γιόρτσιου στο Facebook για την ανεργία και την άρνηση φοιτητριών από την Κύπρο να δεχθούν το μισθό που τους έδινε στην επιχείρηση του για να απαντούν τηλέφωνα, προκάλεσε την οργή του πρώην παρουσιαστή και δημοσιογράφου του σταθμού, Θωμά Παϊση, ο οποίος ξεσπάθωσε κατά του Γιόρτσιου κατηγορώντας τον ότι ενώ είχε δουλειά, ζήτησε να κάνει δελτία στον ΑΝΤ1, με αποτέλεσμα η διεύθυνση του καναλιού να παραγκωνίσει δύο υφιστάμενους παρουσιαστές, κόβοντας τους τα επιπλέον λίγα χρήματα που έπαιρνα για την εκφώνηση δελτίων.

Δεν άντεξε ο πρώην παρουσιαστής του ΑΝΤ1, Θωμάς Παϊσης και τα έβαλε με τον νυν παρουσιαστή του ΑΝΤ1, απαντώντας σε μία ανάρτηση του Ανδρέα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Ο Γιόρτσιος, είχε δημοσιεύσει στον τοίχο του, μία εμπειρία που είχε πριν από ενάμιση χρόνο, όταν αναζητούσε μία κοπέλα για να συμπληρώσει την κενή θέση τηλεφωνήτριας που είχε στην επιχείρηση του.

Ο παρουσιαστής είχε ζητήσει λίστες με ονόματα και τηλέφωνα φοιτητριών από κάποιο κολλέγιο, για να δει αν υπήρχαν ενδιαφερόμενες.

Όταν όμως άρχισε τα τηλέφωνα, όπως εξήγησε, οι Κύπριες φοιτήτριες αρνήθηκαν τη θέση, αφού έκριναν ότι τα 450 ευρώ που προσέφερε για εργασία ημιαπασχόλησης, ήταν λίγα.

Οι αντιδράσεις μετά από 80 τηλεφωνήματα, είχαν ως εξής:"Μόνο;" Η μονολεκτική απορία. Φοιτήτριες όλες κοντά στα 20. Γύρω στις 10 κοπέλες ήρθαν για συνέντευξη.
"Α! Σόρυ εγώ κατάλαβα ότι θα ήμουν η ιδιαιτέρα του διευθυντή".
"-μέχρι τι ώρα θα δουλέφκω;
-ως τις 8:30.
- δεν γίνεται ως τις 7·30;
- όχι, γιατί;
-γιατί στις 8 πάω για καφέ με τες φιλες μου!!!"
"Αν κλείω καινούριες πελάτισσες που το τηλέφωνο ε να πιάω ποσοστά;"
Μία ήρθε με το "μπόιφρεντ" και μου έκανε "ίντερβιου" ο μπόιφρεντ: "-ρε φιλούι (στον πιθανό μελλοντικό εργοδότη του "γκερλφερντ"), πόσοι άντρες ερκουνται δαμέ; Τί ηλικίας; Έρκουνται ντυμένοι με τες φορμούες οξά αλλάσουν δαμέ; Εσού ρε φιλούι είσαι ελεύθερος οξά;"
Το τέλος για όποιον έχει την περιέργεια να μάθει, είναι πως η θέση παρέμεινε κενή και το υφιστάμενο προσωπικό ανέλαβε τα συγκεκριμένα καθήκοντα.
Πάι δε γουέι: Τώρα δεν ψάχνουμε τίποτε!

Φαίνεται ότι η ανάρτηση του Ανδρέα, ενόχλησε τον πρώην συνάδελφο του, δημοσιογράφο-παρουσιαστή, Θωμά Παϊση, ο οποίος μάλλον θεωρεί εν μέρει υπεύθυνο τον Γιώρτσιο για την αποχώρηση του από τον ΑΝΤ1.

Τα όσα έγραψε ο Θωμάς, ως απάντηση στον τοίχο του Ανδρέα είναι ενδεικτικά:

«Καλά ρε υπεράνω.. γιατί δεν πήγατε εσείς για τη δουλειά; Και γιατι Αντρέα δεν λες και εσύ γιατί δεν την έκανες την συγκεκριμένη δουλειά και να τσεπώνεις εσύ τα πολύ καλά λεφτά που προσέφερες; Γιατί δεν λες του κόσμου ότι ήρθες και ζήτησες δουλειά στον αντ1 για να κάνεις δελτία, γιατί όλοι οι άλλοι ήταν άχρηστοι... Γιατί δεν λες ότι ενώ έδινες 450 ευρώ γι να σου σηκώνουν τα τηλέφωνα...παραγκωνίστηκαν δυο πολλοί καλοί δημοσιογράφοι και παρουσιαστές, οι οποίοι είχαν πάρει υποσχέσεις να κάνουν δελτία.. και τα κάνανε με 150 ευρώ έξτρα.. και τους τα κόψανε κι αυτά.... και παραιτήθηκαν γιατί δεν τα βγάζαμε πέρα...Να μου πεις εσύ είσαι ο καλύτερος παρουσιαστής;;;; Δεκτό.. Και παίρνεις πόσα;;;; Για πες....Πάντως πάνω από 450....καθαρά.... και να σου πω ... πως θα βγεις αύριο στο δελτίο..... και θα πεις του κόσμου.. ότι για 450 ευρώ δεν σηκώνεις ούτε τηλέφωνο και θες και υπάλληλο που πρέπει να είναι και ευγνώμων....ενώ στέρησες και το ψωμί κάποιων άλλων;;; Και το πιο λυπηρό;;; Έχεις και άλλους που συμφωνούν μαζί σου... μάλλον μαζί τρώτε τις πανακότες στη Βιέννη ενώ άλλοι... παρακαλάνε.. για τα 450 ευρώ... που εσύ τόσο απλόχερα έδινες και κανένας δεν έπαιρνε....»

Ο Ανδρέας επέλεξε να απαντήσει το σχόλιο του πρώην συναδέλφου του, αναρτώντας μέσα από μία δεύτερη δημοσίευση του

«Η προηγούμενη μου ανάρτηση είναι μία χαρακτηριστική κι ενδεικτική περίπτωση και κατάθεση προσωπικής εμπειρίας ως απάντηση στην καραμέλα που πιπιλάνε διάφοροι ότι "οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές" και "να φύγουν οι ξένοι εφόσον έχει Κύπριους χωρίς δουλειά."
Για τελευταία φορά λοιπόν που ασχολούμαι με αυτούς τους διάφορους, οι οποίοι θα διαγράφονται πλέον από τη λίστα των φίλων μου διότι παραπλανούν συνειδητά και λαϊκίζουν επικίνδυνα.
Μάθε λοιπόν ότι οι 200.000 ξένοι περιλαμβάνουν και τους κοινοτικούς. Οι των τρίτων χωρών δεν δουλεύουν ως γραμματείς, ρεσεψιονίστ, σερβιτόροι, πωλήτές κλπ. Είναι κατά βάση οικιακές βοηθοί, καθαρίστριες, φροντιστές γουρουνιών κι άλλων χτηνών κλπ.
Οι κοινοτικοί ΔΕΝ φεύγουν και ΔΕΝ μπορείς ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος να τους διώξει. Αν εγώ δηλαδή μετά από 17 χρόνια εργασίας στην Κύπρο, με κοινωνικές ασφαλίσεις και καταβολή φόρων μείνω άνεργος, ποιος είσαι εσύ κύριε που θα μους πεις να φύγω για να μειωθεί ο αριθμός των 75.000 ανέργων; Διότι άλλη μία πλάνη που επίσης επικίνδυνα διασπείρεις είναι πως και οι 75 χιλιάδες είναι Κύπριοι. Σε πληροφορώ λοιπόν πως ΔΕΝ είναι. Είναι και οι κοινοτικοί, άτομα όπως εγώ, που δούλευαν χρόνια κι έμειναν χωρίς δουλειά. Οι ευρωπαϊκές νομοθεσίες δεν είναι λάστιχο να τις εφαρμόζουμε όπου μας συμφέρει.
Με την ίδια λογική σου που είναι παράλογη, επικίνδυνη και φασίζουσα, θα πρέπει όλοι οι Κύπριοι που ζουν, έχουν οικογένεια κι εργασία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης να εκδιωχθούν κι όσοι έμειναν χωρίς δουλειά μετά από χρόνια να τους διώξουν πάραυτα και να μην πάρουν αυτά που δικαιωματικά τους αναλογούν, χωρίς να λάβει κανείς υπόψη αν έχουν οικογένεια με Ευρωπαίους, παιδιά κλπ.
Κανεί λοιπόν! Κι όταν κάποια στιγμή σπάσει κι εδώ το αυγό του φιδιού να μην αναρωτιέσαι και να απορείς ότι δεν είδες την κωλοσυρμαθκιά της κουφής γιατί στον δικό σου τον κόρφο μεγάλωνε»

Λίγο αργότερα ο Γιόρτσιος, θεώρησε αναγκαίο να εξηγήσει με νόημα, προφανώς προς τον Θωμά την ετυμολογία της λέξης συνείδηση, γράφοντας τα πιο κάτω:

«Η μεγάλη της ήσυχης συνείδησης σχολή!
Επειδή ο ένας μετά τον άλλο, όλοι φεύγουν με ήσυχη τη συνείδησή τους ενημερώνω κι αυτούς και τους επόμενους για την ερμηνεία και την ετυμολογία της λέξης, μήπως και σταματήσουν να νομίζουν ότι μιλάνε σε άτομα που έχουν το ασυνείδητο και το ακαταλόγιστο!
Συνείδηση: η νοητική δυνατότητα ενός οργανισμού η οποία του επιτρέπει, σε προέκταση των αισθήσεών του, να γνωρίζει και να κατανοεί τον εαυτό του, το περιβάλλον του, τα συμβαίνοντα γύρω του και μέσα του και να έχει το δυνατόν την αίσθηση της «θέσης» και της σημασίας του στον κόσμο καθώς και του αντίκτυπου των πράξεών του.
Ετυμολογία από λεξικό Γ. Μπαμπινιώτη: από το απαρέμφατο συν-ειδ-έναι του ρήματος σύνοιδα = γνωρίζω καλά, ξέρω
Αρα όσοι "δεν γνώριζαν ή δεν ήξεραν ή και τα δύο" και πολύ απλά φεύγουν με ήσυχη τη συνείδησή τους γιατί πολύ απλά δεν είχαν συνείδηση του τι συνέβαινε τουλάχιστον γύρω τους!!!»

Πηγή: tothemaonline.com

---> ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου