Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο Συνεργατισμός στο μικροσκόπιο της Τρόικα

Τα καυτά θέματα του Συνεργατισμού θα είναι στο επίκεντρο των σημερινών επαφών της Τρόϊκας.

Κλιμάκιο της Τρόϊκας θά έχει στις 10.30 συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή του Συνεργατισμού Μάριο Κληρίδη, ο οποίος θα παρουσιάσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης. Το σχέδιο αναμένεται να σταλεί αύριο στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αλλο κλιμάκιο θα έχει συναντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης για συζήτηση των μέτρων αποτροπής του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Θα γίνει επίσης ενημέρωση για την καταμέτρηση της κρατικής περιουσίας.

Σε άλλη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα ενέργειας, ενώ θα γίνουν και επαφές με τους συνδέσμους ξενοδόχων και το οικονομικό τμήμα του πανεπιστημίου Κύπρου.


Η σημερινή agenda της Τρόικας
Στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, οι συναντήσεις αρχίζουν στις 09:00 με συζήτηση της καταγραφής της ακίνητης περιουσίας της Κυβέρνησης και των Ημικρατικών Οργανισμών, ενώ αμέσως μετά (10:00) θα συζητηθεί το πλάνο ιδιωτικοποιήσεων, στην παρουσία εκπροσώπων των Υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Συγκοινωνιών, Εμπορίου και της Επιτροπής για τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια (11:00) τεχνοκράτες της Τρόικας θα συζητήσουν με εκπροσώπους του Υπουργείου Εμπορίου, της ΔΕΦΑ, της ΡΑΕΚ και του ΥΠΟΙΚ θέματα που αφορούν το τρίτο ενεργειακό πακέτο και θέματα εισαγωγών φυσικού αερίου, ενώ για το θέμα αυτό υπάρχει πρόνοια περαιτέρω παράτασης της συνάντησης.

Το απόγευμα (16:00) τεχνοκράτες της Τρόικας θα συζητήσουν με εκπροσώπους του ΥΠΟΙΚ και του ΥΠΕΣ το θέμα της μεταρρύθμισης της φορολογίας ακίνητης ιδιοκτησίας και ειδικότερα το δείκτη ακίνητης ιδιοκτησίας, τον επαναλαμβανόμενο φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας, μελέτες για την θέσπιση της νομικής βάσης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της μεταρρύθμισης.

Ταυτόχρονα στο Γραφείο Προγραμματισμού τεχνοκράτες της Στατιστικής Υπηρεσίας θα ενημερώσουν ξεχωριστή ομάδα της Τρόικας για την εξελίξεις στους μισθούς, ενώ σε χωριστή συνάντηση θα συζητηθούν οι μισθολογικές εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, παρουσία τεχνοκρατών του ΥΠΟΙΚ και της ΚΤΚ.

Στις 15:00 τεχνοκράτες της Τρόικας θα ανταλλάξουν απόψεις για τον τουρισμό σε συνάρτηση με τις μακροοικονομικές συνθήκες με αντιπροσωπείες του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων, του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, στην παρουσία τεχνοκρατών του ΥΠΟΙΚ.

Στις 16:00 τεχνοκράτες της Τρόικα θα συζητήσουν τις μακροοικονομικές εξελίξεις με αντιπροσωπεία του Κέντρου Οικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο ΥΠΟΙΚ τεχνοκράτες του Υπουργείου και της ΚΤΚ θα συζητήσουν με τεχνοκράτες της Τρόικας για τον προϋπολογισμό του 2014 και τις τελευταίες προβλέψεις για την γενική Κυβέρνηση.

Στην Κεντρική Τράπεζα η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην εξέταση όλων των θεμάτων που αφορούν τον Συνεργατισμό, σε μια συνάντηση που προδιαγράφεται μακρά, ενώ χωριστή συνάντηση θα επικεντρωθεί στη νομοθεσία για καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος , παρουσία τεχνοκρατών του ΥΠΟΙΚ και της ΚΤΚ.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη νομοθεσία κατά του ξεπλύματος θα γίνει και συνάντηση με την Επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ Εύας Παπακυριακού (14:30), ενώ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθούν και συναντήσεις στα γραφεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για θέματα δικής της αρμοδιότητας.


--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου