Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Επισκευάζεται η ιστορική αποβάθρα του παλιού λιμανιού Λεμεσού

Αρχίζουν να μπαίνουν σε εντατική πορεία, οι εργασίες επιδιόρθωσης της ιστορικής αποβάθρας του παλιού λιμανιού, μετά την χρηματική εισφορά της Αρχής Λιμένων για τον σκοπό. 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Αρχής Λιμένων Κύπρου κ. Χρύσης Πρέντζας θα παραδώσει επιταγή ύψους 300 χιλιάδων ευρώ στον Δήμαρχο Λεμεσού, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα των εργασιών, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στην αποβάθρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η συμφωνία για παραχώρηση της μεγάλης αποβάθρας του παλιού λιμανιού, από την Αρχή Λιμένων Κύπρου στον Δήμο Λεμεσού, έγινε πριν έναν ακριβώς χρόνο,(18 Δεκεμβρίου 2012), με πρόνοια την 25χρονη διαχείρισή της από την τοπική αρχή. Στην συμφωνία προβλέπεται ότι η αποβάθρα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την ελεύθερη πρόσβαση και διακίνηση του κοινού και για κανένα άλλο σκοπό, όπως η εμπορική εκμετάλλευσή της.

Ο Δήμος Λεμεσού αναλάμβανε, από την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας, να προχωρήσει άμεσα σε εργασίες συντήρησης της αποβάθρας, κάτι που κρίθηκε αναγκαίο μετά τη διαπίστωση σκουριάς και άλλων προβλημάτων στον μεταλλικό σκελετό και κυρίως σε μαδέρια όπου στηρίζεται η ιστορική αποβάθρα. Να σημειωθεί ότι η ιστορική αποβάθρα του παλιού λιμανιού της Λεμεσού, ανακατασκευάστηκε πριν από είκοσι περίπου χρόνια χωρίς έκτοτε να γίνει κάποια συντήρηση.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου