Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Στην Κύπρο του 2013, οικογένειες ζουν με λάμπα πετρελαίου

Κραυγή απόγνωσης από την οργάνωση πολυτέκνων. Στην Κύπρο του 2013, οικογένειες ζουν υπό το φως της λάμπας πετρελαίου, ενώ φοιτητές αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν.

Οι πόλεις φόρεσαν τα καλά τους και οι περισσότεροι προγραμματίζονται για τις γιορτινές μέρες.

Τα φετινά Χριστούγεννα, όμως, δεν θα είναι τα ίδια για όλους...

Στην Κύπρο του 21ου αιώνα η φτώχεια καλπάζει και περισσότερες από 1000 πολύτεκνες οικογένειες, ήδη από το 2011 με τις πρώτες περικοπές επιδομάτων, ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Τα στοιχεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων συγκλονίζουν.

Κάποιες οικογένειες δεν ξέρουν αν αύριο θα έχουν μία στέγη για να ζήσουν... Κάποιες άλλες, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ζουν υπό το φώς της λάμπας πετρελαίου.

Την ίδια ώρα, ο μεγαλύτερος δείκτης ανεργίας καταγράφεται στις πολύτεκνες οικογένειες.

Οι πολύτεκνοι νέοι είναι σε χειρότερη μοίρα. Είναι οι πρώτοι που εκπατρίζονται. Αναγκάζονται να φύγουν από την Κύπρο για να στείλουν λεφτά στις οικογένειές τους. Για όνομα του Θεού, οδεύουμε σε καταστροφή.

Η πείνα μαστίζει και οι προσπάθειες για συλλογή τροφίμων δεν είναι αρκετές. Χρειάζονται πρόνοιες για σίτιση, αλλά και ηλεκτροδότηση των δυσπραγουντων οικογενειών.

Η Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων είναι πεπεισμένη οτι το 2014 θα έχει σκληρότερο πρόσωπο, καθώς οι νέες πρόνοιες για περικοπές, δυσχαίρενουν τη διαβίωση των πολυμελών οικογενειών.

Πηγή: http://www.ilovestyle.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου