Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Άντρας μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια από λάθος στο νοσοκομείο

Με ιστορία από τηλεοπτική σαπουνόπερα μοιάζει η ζωή ενός Γιαπωνέζου ο οποίος την ημέρα που γεννήθηκε είχε γίνει λάθος στο νοσοκομείο και αντί στους βιολογικούς του γονείς δόθηκε σε μια φτωχή οικογένεια. To θέμα δημοσίευσε σήμερα η ιστοσελίδα του NBC.

Πέρασαν 60 χρόνια μέχρι το DNA τεστ να «αποκαλύψει» το μοιραίο λάθος από εργαζόμενο σε νοσοκομείο ο οποίος έκανε μπάνιο τα δύο βρέφη και τα επέστρεψε στις λάθος μητέρες.

Οι άντρες πέρασαν δεκαετίες ζώντας ο ένας τη ζωή του άλλου: ο ένας ζούσε με επιδόματα από την κυβέρνηση πριν να γίνει οδηγός φορτηγού και ο άλλος απολάμβανε ιδιωτική εκπαίδευση και τώρα είναι μεγαλομεσίτης.

"Αισθάνομαι λύπη και ταυτόχρονα θυμό" είπε σε διάσκεψη τύπου ο άντρας που ζούσε με ελάχιστα χρήματα. «Θέλω να γυρίσουν πίσω το χρόνο...Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε ποτέ ένα νοσοκομείο να κάνει τόσο μεγάλο λάθος», προσθέτει.

Σύμφωνα με το NBC, το νοσοκομείο San-Ikukai στο Τόκιο αποζημίωσε την περασμένη εβδομάδα τον άτυχο άντρα με το ποσό των $371,233 (περίπου €272,000). Ο άντρας απαιτούσε $2.5 (€2,8) εκατομμύρια.

Το λάθος εντοπίστηκε το 2009 όταν η πλούσια οικογένεια συνειδητοποίησε ότι το ένα εκ των τεσσάρων παιδιών τους δεν έμοιαζε καθόλου με τα αδέλφια τουΤότε προχώρησαν σε εξέταση μέσω DNA.

Μόλις έμαθαν ότι ο άντρας δεν ήταν συγγενείς τους έψαξαν τα αρχεία του νοσοκομείου και βρήκαν τον πραγματικό τους αδελφό.

Ο άντρας βγαίνει για ποτό με τα «πραγματικά» του αδέλφια μία φορά το μήνα, την ίδια στιγμή που φροντίζει τον ηλικιωμένο αδελφό με τον οποίο μεγάλωσε.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου