Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ξεκίνησε η σύσκεψη Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώνει αυτή την ώρα το Ατυπο Συμβούλιο Αρχηγών, για την πορεία των διαβουλεύσεων με την τουρκοκυπριακή πλευρά ως προς την διαμόρφωση της κοινής διακήρυξης, η οποία θα σηματοδοτήσει και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πραγματοποιείται εν μέσω διαρροών από τουρκικές πηγές ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία επί του κοινού ανακοινωθέντος.

Διαρροές για το ανακοινωθέν από την Τουρκία
Οι πληροφορίες αυτές φαίνεται να επιβεβαιώνονται και από τη Λευκωσία. Σε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα "Σαμπάχ", ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης φέρεται να δήλωσε ότι η κοινή διακήρυξη έχει σχεδόν συμφωνηθεί, αποφεύγοντας ωστόσο να αποκαλύψει το περιεχόμενό της.

Φέρεται ταυτόχρονα να είπε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων, αφού προηγηθεί ανακοίνωση από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με τη "Σαμπάχ", ο κύριος Κασουλίδης ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν, δύο εβδομάδες μετά, οι επισκέψεις του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Αγκυρα και του Τουρκοκύπριου συνομιλητή Οσμάν Ερτούγ στην Αθήνα.

Οπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη Αννα Ανδρέου, ο υπουργός Εξωτερικών έστειλε και μήνυμα στην Αγκυρα ότι οι συνομιλίες δεν μπορεί να διαρκέσουν επ άπειρον και ότι πρέπει να υπάρξει κατάληξη εντός του 2014.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου