Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Κύπρο

Εγκρίθηκε απο το Eurogroup η εκταμίευση της τρίτης δόσης της Κύπρου συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ. Αναμένεται σε λίγο η επίσημη ανακοίνωση. Μέσα στις επόμενες μέρες το ΔΝΤ αναμένεται να αποφασίσει και την εκταμίευση της δικής του συνεισφοράς, που ανέρχεται σε 86 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης, η συζήτηση για την Κύπρο στο αποψινό Eurogroup ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα και έγινε σε «πολύ καλό κλίμα, αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες και δόθηκαν εύσημα στην κυπριακή κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι το σημαντικότερο από τα προαπαιτούμενα ήταν ο οδικός χάρτης για τις αποκρατικοποιήσεις, που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και απόψε έγινε δεκτός και από το Eurogroup.

Η ίδια πηγή εκτιμούσε ότι η εκταμίευση των 100 εκατ. ευρώ θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους με τυπική πλέον απόφαση του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Οι δεσμεύσεις του ΥΠΟΙΚ

Τη δέσμευση της Κυβέρνησης για τήρηση των υποχρεώσεων που ανέλαβε όπως αυτές απορρέουν από το Μνημόνιο επανέλαβε σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος σχολιάζοντας το θέμα των αποκρατικοποιήσεων έκανε λόγο για ένα φιλόδοξο σχεδιασμό ο οποίος προκαλεί κάποια αναταραχή. Παρόλα αυτά τον χαρακτήρισε ως σημαντικό αλλά αναγκαίο παραπέμποντας και στο ενδεχόμενο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου