Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Amathus: Στρατηγική κίνηση κατά προκλήσεων

Ως μία σημαντική εξέλιξη στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα της Κύπρου, χαρακτηρίζει η Amathus Public τη συμφωνία που ανακοινώθηκε και αφορά το ξενοδοχείο Amathus Beach Hotel.

«Aποκτά ακόμη πιο ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στις τρέχουσες συνθήκες που χαρακτηρίζουν την οικονομία του τόπου. Αποτελεί μία δυναμική και στρατηγική κίνηση προς αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου. 

Δύο εταιρίες με μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία στον ξενοδοχειακό τομέα συνεργάζονται σε μία στρατηγική συμμαχία στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού αξιοποιώντας τις συνέργιες και τη δυναμική που δημιουργούνται».

Η δυναμική αυτή, προστίθεται, ενισχύεται περαιτέρω αφού στο νέο σχήμα συμμετέχουν και ξένοι επενδυτές, πράγμα που πρακτικά σημαίνει επένδυση νέων κεφαλαίων, αλλά και επίδειξη εμπιστοσύνης στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα του τόπου, αλλά και του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel ειδικότερα, σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε η υπογραφή δεσμευτικών επικεφαλίδων συμφωνίας (Binding Heads of Agreement) για συνεργασία και επένδυση νέων κεφαλαίων μεταξύ των εταιρειών Amathus Public Ltd, Muskita Hotels Ltd και Palmar Investments Ltd. Σκοπός της νέας εταιρίας είναι η αγορά ενός από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της Λεμεσού, του Amathus Beach Hotel Limassol έναντι του ποσού των €71 εκ. στο οποίο περιλαμβάνονται το ξενοδοχείο μαζί με όλο τον εξοπλισμό του, η ιδιόκτητη γη, καθώς και οι δραστηριότητες του ξενοδοχείου.

Βάση της συμφωνίας τα ποσοστά συμμετοχής στη νέα εταιρία διαμορφώνονται ως ακολούθως:Η Muskita Hotels Ltd - ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Four Seasons Hotel – συμμετέχει με 50%, η Amathus Public Ltd με 25%, και η Palmar Investments Ltd – Κυπριακή εταιρία με συμμετοχή ξένων κεφαλαίων – με 25%.

Την ευθύνη διαχείρισης και διεύθυνσης του ξενοδοχείου, το οποίο θα διατηρήσει το όνομα Amathus Beach Hotel, θα αναλάβει η Muskita Hotels Ltd. Το υφιστάμενο προσωπικό του ξενοδοχείου θα εργοδοτηθεί από τη νέα εταιρία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η συμφωνία τελεί υπό ορισμένες αιρέσεις και υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών της κυπριακής δημοκρατίας, όπου αυτές απαιτούνται.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου