Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Σεργιανίζει ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου

Κινητικότητα επιχειρεί να προκαλέσει σε δύο πεδία, Κυπριακό και ευρωτουρκικά, η Άγκυρα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος προ ημερών βρισκόταν στις Βρυξέλλες, όπου εξασφάλισε τη στήριξη του Επιτρόπου Φούλε στο Κυπριακό, έχει ανακοινώσει επισκέψεις σε Αθήνα και κατεχόμενα.


Ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα μεταβεί την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα και την επόμενη ημέρα θα βρεθεί στα κατεχόμενα.

Οι επισκέψεις αυτές θα πραγματοποιηθούν ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες οι διεργασίες για τη διαμόρφωση των τελικών συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα αναφέρονται και στην Τουρκία. Αυτό ενδεχομένως να κλείσει την Τετάρτη. Ο Νταβούτογλου, ωστόσο, επέλεξε την Αθήνα και για τον λόγο ότι την 1η Ιανουαρίου η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της Ε.Ε.

Οι επαφές του Τούρκου ΥΠΕΞ θα πραγματοποιηθούν υπό το φως και των αποτελεσμάτων των συζητήσεων που θα έχει ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, στο νησί. Ο κ. Ντάουνερ αναμένεται αύριο στην Κύπρο και θα έχει επαφές μέχρι και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου με μοναδικό θέμα στην ατζέντα του την επίτευξη συμφωνίας στο περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος.

Εκ των πραγμάτων, ένα θέμα το οποίο θα συζητηθεί στην Αθήνα είναι αυτό των επισκέψεων των δύο διαπραγματευτών σε Αθήνα και Άγκυρα. Η επίσκεψη στα κατεχόμενα θα είναι μεν συμβολική, θα στείλει όμως παράλληλα μηνύματα στήριξης προς το κατοχικό καθεστώς.

Πηγές: Philenews & ΚΥΠΕ

ΔΙΑΝΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Αθήνα Στις 13 Δεκεμβρίου Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου – Για Καλό;

Νταβούτογλου: Στις 4 Νοεμβρίου Η Πρώτη Συνάντηση Ηγετών

Νταβούτογλου: Πλησιάζει Η Απελευθέρωση Των Τούρκων Πιλότων Που Απήχθησαν Στο Λίβανο



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου