Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Και τα σκάνδαλα δεν έχουν τελειωμό… – Και άλλη επένδυση της Cyta στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας

Νέα υπόθεση αγοράς ακινήτου από το Ταμείο Συντάξεων της Cyta μπαίνει στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας και κλυδωνίζει τον ταλαιπωρημένο από σκάνδαλα –τον τελευταίο καιρό– Ημικρατικό Οργανισμό.


Σύμφωνα με καταγγελία που υπάρχει, το εν λόγω ακίνητο –κτίριο με γραφεία– , το οποίο βρισκόταν υπό μελέτη δηλώθηκε αργότερα στο Κτηματολόγιο μόνο ως γη προκειμένου να γίνει η μεταβίβασή του, γεγονός που –εφόσον αποδειχθεί– σημαίνει πως η Κυπριακή Δημοκρατία έχασε περίπου €2,5 εκατ. σε φόρους Εισοδήματος και ΦΠΑ, από την «παράλειψη» να δηλωθούν και τα κτίρια.

Η καταγγελία εστιάζει σε συγκεκριμένο αξιωματούχο της Cyta, ο οποίος δεν έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο Δρομολαξιάς, καθώς και σε πρόσωπα εκτός Ημικρατικού Οργανισμού.

Οι έρευνες, που θα διεξαχθούν κατόπιν οδηγιών της Γενικής Εισαγγελίας, θα εξετάσουν ποιοι προχώρησαν στη συγκεκριμένη συμφωνία και με ποιους και αν το ποσό της αγοράς ταυτίζεται με το ποσό που δηλώθηκε στο Κτηματολόγιο.

Οι ποινικές ανακρίσεις θα αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα και πέραν από τη Cyta, θα επεκταθούν στο Κτηματολόγιο και σε εταιρείες.

Να σημειωθεί πως η υπόθεση είχε επισημανθεί από το 2011 εκ μέρους της Γενικής Ελέγκτριας αλλά δεν είχε διερευνηθεί, ενώ η καταγγελία πολίτη που οδηγεί τις Αρχές να πιάσουν τον μίτο της αγοραπωλησίας από την αρχή τέθηκε πολύ πρόσφατα υπόψη του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού του.

Εξελίξεις και με τρίτο σκάνδαλο(;)

Παράλληλα με τις έρευνες για την επένδυση της Cyta σε τ/κ τεμάχιο στη Δρομολαξιά, το ίδιο κλιμάκιο έχει προχωρήσει σε ανακρίσεις σχετικά με άλλη επένδυση του Ημικρατικού Οργανισμού αυτήν τη φορά σε ακίνητο που βρίσκεται σε παραλιακή περιοχή. Οι έρευνες φαίνεται να έχουν προχωρήσει αρκετά και τυχόν νομικά ζητήματα που προκύπτουν και απ’ αυτή την επένδυση θα ξεκαθαριστούν σύντομα.

Πηγή: Newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου