Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Έκλεισε το 95% του κοινού ανακοινωθέντος

Κοντά σε κοινό ανακοινωθέν το οποίο θα επιτρέψει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό βρίσκονται οι δύο πλευρές σύμφωνα με πηγές από τα κατεχόμενα.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και ότι έχει συμφωνηθεί το 95% του κοινού ανακοινωθέντος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την ερχόμενη βδομάδα και πριν από την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέντ Νταβούτογλου στα κατεχόμενα στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Πριν από τα Χριστούγεννα οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οσμάν Ερτούγ αναμένεται να επισκεφθούν την Άγκυρα και την Αθήνα αντιστοίχως.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι κατά την επίσκεψη του Αχμέντ Νταβούτογλου στις 13 Δεκεμβρίου στην Αθήνα θα συζητηθεί όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων περιλαμβανομένου του κυπριακού.

Διπλωματικές πηγές από την Ε/κ πλευρά, δήλωσαν στο SigmaLive, ότι τα τελευταία 24ωρα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και ελπίδα όλων είναι να υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη η οποία θα οδηγήσει σε συμφωνία για το κοινό ανακοινωθέν.

«Αν καταλήξουμε η επίσκεψη των δύο διαπραγματευτών σε Αθήνα και Άγκυρα θα ανακοινωθεί αμέσως μετά», δήλωσε η ίδια πηγή.

Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλες τις εξελίξεις θα αναμένει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου. Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο και σχολιάζοντας την επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα, είπε ότι κινείται με προφανή στόχο να διασφαλίσει θετικό περιεχόμενο στα τελικά συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Χρειάζεται προσοχή είπε για να μην παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας.

Πηγή: sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου