Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ρώσοι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για τους πολιτικούς γάμους στην Αγ. Νάπα

Έξι Ρώσοι δημοσιογράφοι του Πρακτορείου Ειδήσεων «Ιταρ – Ταςς» και τη μεγάλη σε κυκλοφορία εφημερίδα «Rossiyskaya Gazeta» επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα την Κύπρο, όπου ξεναγήθηκαν σε διάφορα Δημαρχεία και τοποθεσίες προκειμένου να ενημερωθούν για οτιδήποτε αφορά την τέλεση ενός πολιτικού γάμου.

Μεταξύ των Δημαρχείων που επισκέφθηκαν ήταν και η Αγία Νάπα και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου Μαρία Ττοφινή – Τσαντίλα, «μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ επισκέφθηκαν όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Κύπρου, αποκλειστικά για το θέμα της τέλεσης πολιτικών γάμων.  Οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την Αγία Νάπα την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου και αρχικά τους εφοδιάσαμε με διαφημιστικό υλικό και DVD με όλες τις τοποθεσίες στις οποίες τελούνται πολιτικοί γάμοι».

Πρόσθεσε πως «έχουμε εξηγήσει στους δημοσιογράφους ποιος είναι ο χαρακτήρας της κάθε τοποθεσίας και ποιες διευκολύνσεις παρέχει σ’ αυτές (τις τοποθεσίες) ο Δήμος Αγίας Νάπας. Επισκεφθήκαμε μαζί τους πέντε από τους οκτώ συνολικά χώρους όπου τελούνται πολιτικοί γάμοι και έμειναν κατενθουσιασμένοι, ενώ πλήρως ικανοποιημένοι έμειναν και από τις δύο μεγάλες παραλίες της Αγίας Νάπας που επισκέφθηκαν δηλαδή το λιμανάκι και το Νissi Beach».

Η κ. Ττοφινή είπε ακόμα ότι με τους δημοσιογράφους διεξήχθη μια «εποικοδομητική συζήτηση» κατά τη διάρκεια γεύματος.

«Συζητήσαμε μαζί τους τις προσφορές που έχει ο Δήμος Αγίας Νάπας για την τέλεση ενός πολιτικού γάμου και τις ευκαιρίες που έχει ένα ζευγάρι για να πραγματοποιήσει το γάμο του στην Κύπρο», είπε και πρόσθεσε «υπάρχει μια αυξητική ροή από τη Ρωσία για το νησί μας, τόσο ως τουριστικού προορισμού όσο και για την τέλεση πολιτικού γάμου ειδικά στην Αγία Νάπα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Ττοφινή είπε πως «ευελπιστούμε σε μια μελλοντική ανάπτυξη τόσο στον τουρισμό όσο και στην τέλεση πολιτικών γάμων στην Αγία Νάπα».

Σε άλλη ερώτηση η Πολιτιστική Λειτουργός είπε ότι «μέχρι σήμερα για το 2013 έχουν τελεστεί στην Αγία Νάπα 1,175 πολιτικοί γάμοι, αριθμός που θεωρείται μικρός δεδομένου ότι το 2012 είχαμε τελέσει 1,300 πολιτικούς γάμους στις τοποθεσίες που έχουν οριστεί για αυτό το σκοπό. Είχαμε μια μικρή πτώση στη τέλεση πολιτικών γάμων ειδικά από την Αγγλία αφού ο αριθμός «13» θεωρείται γρουσούζικος αριθμός» είπε και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ελπίδες για αύξηση του φετινού αριθμού.

Οι ενδείξεις που έχουμε για την τέλεση πολιτικών γάμων για το 2014 είναι πολύ καλές και αναμένεται να ξεπεράσουμε και τον αριθμό του 2012».

Η κ. Ττοφινή ανέφερε επίσης ότι «από τις 6 - 10 Φεβρουαρίου στη Ρωσία θα πραγματοποιηθεί έκθεση ειδικά για πολιτικούς γάμους. Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και όλα τα Δημαρχεία συντονίζονται μεταξύ τους για να εκπροσωπηθούμε και να εντυπωσιάσουμε με το περίπτερο που θα στήσουμε στην έκθεση, στο οποίο θα παρουσιαστούν και ορισμένα ξενοδοχεία της περιοχής μας».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου