Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Κυπριανού: Δεν είμαστε ομόφωνοι σε όλα τα ζητήματα στο Εθνικό

Το ΑΚΕΛ στηρίζει μεν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην προσπάθειά του για διαμόρφωση κοινού ανακοινωθέντος, διατηρεί όμως έντονες απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο τυγχάνουν χειρισμού διάφορα άλλα ζητήματα, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Όπως είπε, «επειδή καταβάλλεται προσπάθεια από την πλευρά της Κυβέρνησης να περάσει το μήνυμα ότι είμαστε ομόφωνοι σε όλα τα ζητήματα στο Εθνικό Συμβούλιο θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι αυτή η πραγματικότητα».

«Και δεν το λέω για να προκαλέσω πρόβλημα στον Πρόεδρο ή να υποσκάψω τις προσπάθειες που καταβάλλει για την διαμόρφωση κοινού ανακοινωθέντος. Είναι υποχρέωσή μας να γνωρίζει ο κόσμος ποιά είναι η πραγματικότητα. Το λέω διότι υποχρεώνομαι από τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει τα ζητήματα», είπε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι το κόμμα του στηρίζει την προσπάθεια του Προέδρου για έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο θα περιέχει τις βασικές αρχές, μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια, όμως δεν συμφωνεί με τους μέχρι στιγμής χειρισμούς του Προέδρου σε όλα τα ζητήματα.

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου