Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

«Όχι» στις ιδιωτικοποιήσεις λένε οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λεμεσού

Τα απεργιακά θα κλιμακωθούν αν η στάση της Κυβέρνηση έναντι των ιδιωτικοποιήσεων δεν αλλάξει, διαμηνύουν οι εργαζόμενοι στην Αρχή Λιμένων Κύπρου, μέλη της ΠΕΟ και της ΣΥΑΛΚ-ΠΟΑΣ, οι οποίοι το πρωί πραγματοποίησαν δίωρη στάση εργασίας έξω από την κεντρική είσοδο του νέου λιμανιού της Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του ο ΓΓ της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Συντεχνιών, Γρηγόρης Κατσελλής, ανέφερε ότι η σημερινή διαμαρτυρία είναι απλά το έναυσμα σειράς αντιδράσεως των συντεχνιών ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και προειδοποίησε πως «θα ακολουθήσει κλιμάκωση των μέτρων αν δεν κληθούμε σε διάλογο, αν δεν εξασφαλιστούν τα ζητούμενα, που είναι η αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων».

Οι ημικρατικοί οργανισμοί, συνέχισε, «πρέπει να παραμείνουν οι οργανισμοί δημόσιας ωφελείας όπως είναι σήμερα, να εκσυγχρονιστούν, ώστε να αποκτήσουν περισσότερη παραγωγικότητα και αποδοτικότητα, να εξυγιανθούν, να παταχθούν οι ατασθαλίες και να γίνει ότι χρειάζεται για να γίνουν περισσότερο κερδοφόροι».

«Τα μέτρα θα κλιμακώνονται ανάλογα με την πορεία και τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση και γενικά η πολιτεία», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, Αντώνης Νεοφύτου, ανέφερε πως «οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πιθανότητα για ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών και ιδιαίτερα για την Αρχή Λιμένων Κύπρου αυτό θα σημαίνει ότι θα δώσει τα κέρδη της στα ιδιωτικά συμφέροντα και στα ιδιωτικά κεφάλαια».

Εκφράζοντας την άποψη πως υπάρχουν τρόποι να αποφευχθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Νεοφύτου έκανε λόγο για «εμπαιγμό» από πλευράς του αρμόδιου υπουργού, «γιατί έχει υποσχεθεί στην τελευταία συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι θα συζητήσει μαζί με τους οργανισμούς και την πολιτική ηγεσία αυτούς τους τρόπους, αλλά δυστυχώς αντί να καλέσει σε διάλογο προχωρεί να καταθέσει πλάνο ιδιωτικοποιήσεων».

«Εμείς σε καμιά περίπτωση δεν θα αποδεχθούμε την εκχώρηση του δημόσιου πλούτου και των κερδών που αποφέρουν οι ημικρατικοί οργανισμοί στα ιδιωτικά κεφάλαια», είπε και διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζί με την κοινωνία και όσα πολιτικά κόμματα στηρίζουν τις θέσεις τους.

Η δίωρη στάση εργασίας ολοκληρώθηκε στις 11:00 χωρίς να παρουσιαστούν ιδιαίτερα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού.


- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου