Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΣΠ - «Αυτό το θέμα δεν θα περάσει έτσι»

Ο Παγκύπριος σύνδεσμος ποδοσφαιριστών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό που έγινε στον αγώνα 3ης κατηγορίας μεταξύ της Ελπίδας Ξυλοφάγου και του Αχυρώνα για σοβαρό τραυματισμό ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά:

«Σοβαρό περιστατικό τραυματισμού στην Γ΄ κατηγορία! Ο ποδοσφαιριστής της Ελπίδας Ξυλοφάγου, Βασίλης Βάσου, στο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στον Αχυρώνα, υπέστη κάταγμα κρανίου.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο γήπεδο, αλλά ούτε και κλήθηκε. Έτσι ο ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε σε νοσηλευτήριο της περιοχής με το όχημα του πατέρα του, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στο γήπεδο.

Διερευνώντας το θέμα ο ΠΑ.Σ.Π., πληροφορήθηκε κάποιες ακόμη πιο τραγικές λεπτομέρειες για το όλο συμβάν. Σύμφωνα με τα όσα είναι σε θέση να γνωρίζει ο Σύνδεσμος, ο γιατρός και ο φυσιοθεραπευτής αντιλήφθηκαν αμέσως πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση του ποδοσφαιριστή και ζήτησαν την άμεση κλήση ασθενοφόρου, όμως, ποδοσφαιρικοί παράγοντες υποτίμησαν το γεγονός, λες και είχαν ιατρικές γνώσεις. Έκριναν ότι δεν ήταν σοβαρή η κατάσταση του παίκτη.

Αυτό το θέμα δεν θα περάσει έτσι. Πρέπει επιτέλους οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας και του κυπριακού ποδοσφαίρου, να αναλάβουν δράση ώστε να υπάρχει σχέδιο δράσης, αλλά και προληπτικά μέτρα. Οι κανόνες δεν πρέπει να υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, αλλά πρέπει να γίνονται και πράξη.
Ο ΠΑ.Σ.Π. προτίθεται να έχει συνάντηση και με το Υπουργείο Υγείας. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι της κοινωνίας και η Πολιτεία δεν πρέπει να μείνει αδρανής».

Source : www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου