Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ν. Παπαδόπουλος: Αξιοπιστία η μεγάλη διαφορά μου με το Μάριο Καρογιάν – Βαρύ καθήκον η προεδρία του ΔΗΚΟ

- Το 2014 η χειρότερη χρονιά της κρίσης
- Δεν είναι αυτοσκοπός η παραμονή μας στην κυβέρνηση Αναστασιάδη
- Το ΔΗΚΟ μπορούσε να αποτρέψει την χρεοκοπία του τόπου αλλά δεν τα κατάφερε
- Προπαγάνδα το μέγεθος του τραπεζικού συστήματος
- Ευθύνες έχει και ο Αθανάσιος Ορφανίδης


Αξιοπιστία, και μόνο αξιοπιστία είναι το μεγάλο στοίχημα για τον υποψήφιο για την προεδρία του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, σε αντίθεση με τον ανθυποψήφιο του Μάριο Καρογιάν, του οποίου η πεντάχρονη παραμονή στην προεδρία του κόμματος, χαρακτηριζότανε από σοβαρή έλλειψη αξιοπιστίας, δηλώνει σε συνέντευξη του, στο newsit.com.cy.

«Δεν είναι ιδεολογικές οι διαφορές μας με τον Μάριο Καρογιάν, αλλά αποκλειστικά διαφορές που εδράζονται στις αξίες και αξιοπιστία που πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε πολιτικό».

Υπενθύμισε επίσης την πολεμική που δέχθηκε τόσο ο ίδιος όσον και άλλοι συναγωνιστές του, από τον ίδιο τον Μάριο Καρογιάν όταν προειδοποιούσαν ότι η οικονομική πολιτική του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, θα οδηγούσε τον τόπο στην χρεοκοπία.

Αξιοπιστία, είναι και το κλειδί που θα οδηγήσει την Κύπρο στην έξοδο από την ύφεση, υποδεικνύει ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ αποκαλύπτει τους λόγους που μέχρι στιγμής τον έχει πείσει η οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης.



Δεν παραλείπει όμως να σταχυολογήσει τις αδυναμίες της κυβέρνησης και να αναλύσει τους τρεις άξονες της οικονομικής πολιτικής του, τους οποίους θα προωθήσει ως πρόεδρος του ΔΗΚΟ διότι όπως διευκρινίζει η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση είναι για να πείθεις και να προωθείς τις θέσεις σου και όχι η εξουσία.

Στη συνέντευξη του στο newsit.com.cy, ο κ. Παπαδόπουλου, εξηγεί γιατί θεωρεί «καυτή» την καρέκλα της προεδρίας του ΔΗΚΟ ενώ αποκαλύπτει ποια θα είναι η στάση του έναντι του προέδρου Αναστασιάδη και τι θα πράξει εάν διαφωνήσει με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Ο βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, εξηγεί επίσης γιατί δεν φοβάται την σκληρή κριτική αν και μέχρι στιγμής όπως υπογραμμίζει έχει πληρώσει μεγάλο πολιτικό κόστος λόγω του ότι είναι οπαδός της αλήθειας.

«Βρίσκομαι στην πολιτική για να λέω στον κόσμο την αλήθεια, όποιο και αν είναι το πολιτικό κόστος» τονίζει.

Ο κ. Παπαδόπουλος για πρώτη φορά επίσης αφήνει αιχμές κατά του τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη και συγκεκριμένων τραπεζιτών ενώ εμμένει ότι δεν ευθύνεται το μέγεθος του τραπεζικού συστήματος για την κατάρρευση της οικονομίας.

«Τα ολέθρια πολιτικά σφάλματα οδήγησαν τον τόπο στην χρεοκοπία και επειδή κάποιοι προτίμησαν να θέσουν το κόμμα τους πάνω από την πατρίδα τους» αναφέρει στη συνέντευξη του.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζει επίσης ότι εάν τον τιμήσουν οι συναγωνιστές του, με τη ψήφο τους και αναδειχθεί την 1η Δεκεμβρίου ως ο νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ, τότε θα τείνει χείρα συνεργασίας σε όλα τα μέλη του κόμματος ώστε όλοι μαζί να πορευθούν για τη νέα εποχή του κόμματος.

Source : www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου