Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΟΜΟΝΟΙΑ - Τώρα, όλοι πιστεύουν

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για μας, έχουμε καλή συνέχεια από νίκες και πρέπει να συνεχίσουμε. 

Παίξαμε εναντίον μιας καλής ομάδας, όμως κάναμε αυτό που έπρεπε. Όλοι πιστεύουμε πως μπορούμε για πρωτάθλημα, έχουμε πίστη την ομάδα μας, είμαστε η Ομόνοια και πρέπει να σεβόμαστε την ιστορία μας. Έχουμε καλούς παίκτες, καλή ομάδα και φανταστικά αποδυτήρια. Παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και παίρνουμε δίκαια τις νίκες. Θέλω να ζητήσω από το κόσμο να μείνει κοντά μας, να μας στηρίζει. Έχουμε δείξει πως δικαιούνται να πιστεύουν σε μας».

Αυτή ήταν η δήλωση του Ρενάτο Μαργκάσα μετά το χθεσινό παιχνίδι. Η τελευταία του φράση είναι αρκετά σημαντική. Λέει στον κόσμο ότι δικαιούται πια να πιστεύει στους ποδοσφαιριστές. Δυσπιστία για τις δυνατότητες της ομάδας για διεκδίκηση του τίτλου, τέρμα. Οι αμφιβολίες έχουν εξαφανιστεί. Πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ κανείς Ομονοιάτης δεν ήταν ευχαριστημένος και ήταν κυριευμένος από την αμφιβολία για τις δυνατότητες της ομάδας του. Τώρα όλοι την πιστεύουν. Τι άλλαξε; Δεν υπάρχει δυσκολία στο να ερμηνευτεί το φαινόμενο.

Ο αρχηγός Εφραίμ που χθες ήταν εξαιρετικός, βρήκε τον εαυτό του, το ίδιο και οι Ασίς, Σοάρες, και Σκέμπρι μπήκε ο Μαργκάσα στην ομάδα και έδεσε το κέντρο, κάνοντας το επαρκέστερο ανασταλτικά και δημιουργικά, ενώ ο επίσης εισελθών Χάρης Κυριάκου …ασφάλισε τη δεξιά πλευρά. Η περσινή ομάδα με τον πετυχημένο περυσινό κορμό ήταν …εκεί. Το ίδιο και η σφοδρή επιθυμία των ποδοσφαιριστών να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, κάτι που εξέφρασαν πολλάκις Εκείνο που χρειαζόταν ήταν το ρολάρισμα και η σταδιακή αλλαγή της ψυχολογίας.

Οι δέκα χιλιάδες Ομονοιάτες (διατέθηκαν 9763 εισιτήρια) είδαν και πάλι την ομάδα τους να μπαίνει στο γήπεδο επιβλητική δείχνοντας στον αντίπαλο ότι θέλει να κερδίσει το παιχνίδι, προσφέροντας παράλληλα θέαμα. Το ίδιο έγινε και στους αγώνες με την ΑΕΚ (8,850 εισιτήρια) και τη Δόξα.

Το γεγονός ότι κατά το χθεσινό αγώνα οι φίλοι της ομάδας αναφώνησαν το γνωστό σύνθημα Ομόνοια, λαός, πρωτάθλημα δείχνει παραστατικά τη σφοδρή επιθυμία του κόσμου από τη μια αλλά και την αναστροφή του αισθήματος δυσπιστίας που επικρατούσε, από την άλλη. Η Ομόνοια προχωρεί για τη συνέχεια έχοντας βέβαια στο μυαλό αυτά που είπε χθες ο Τόνι Σαβέφσκι μετά τον αγώνα: "Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και σοβαροί όπως στα τελευταία 3-4 παιχνίδια και συνεχίζουμε».

Source : www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου