Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Στα χέρια της αστυνομίας οι δύο ιερόσυλοι που ξάφριζαν εκκλησίες

Εντοπίστηκαν τα ξημερώματα, ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, οι δύο καταζητούμενοι που χωρίς ίχνος ντροπής έκλεβαν εκκλησιαστικά σκεύη από διάφορες εκκλησίες της επαρχίας Λεμεσού.

Οι δύο Σύριοι εντοπίστηκαν στην κρυψώνα τους ,σε αγροτική περιοχή στη κοινότητα Πύργος της επαρχίας Λεμεσού, συνελήφθησαν και αφού παραδέχθηκαν τις πράξεις τους τέθηκαν υπό 8ήμερη κράτηση. Οι αλλοδαποί κατονόμασαν ως κλεπταποδόχο 42χρονο Ελληνοκύπριο, ο οποίος ωστόσο αρνείται κάθε ανάμειξη.

Μέλη του ΤΑΕ αξιολογώντας πληροφορίες που κατείχαν, διενήργησαν μεγάλη επιχείρηση στην κοινότητα Πύργος , όπου εντόπισαν τους δύο Σύριους οι οποίοι καταζητούνταν από τις αρχές, ως ύποπτοι για σωρεία διαρρήξεων .

Οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 ετών , εντοπίστηκαν σε οικία που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή του χωριού Πύργος , όπου έκρυβαν όλα τα κλοπιμαία.

Οι Σύριοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα και το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την 8ήμερη κράτηση τους.

Οι δύο ύποπτοι ανακρινόμενοι ,φαίνεται να παραδέχθηκαν 7 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, μεταξύ αυτών στο Κοιλάνι, στη Λόφου στη Σιλίκου και στο Βουνί. Επίσης κατονόμασαν ως κλεπταποδόχο των ιερών σκευών 42χρονο Ελληνοκύπριο, στην οικία του οποίου εντοπίστηκαν 10 εκκλησιαστικές εικόνες . Ο 42χρονος ,ο οποίος αρνείται κάθε ανάμειξη οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την 8ήμερη κράτησή του.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται για εντοπισμό της κάρας της Αγίας Μαύρης , αφού η λειψανοθήκη εντοπίστηκε χωρίς όμως το ιερό λείψανο.

Όπως δήλωσε στο newsit.com.cy, ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, κατά την διάρκεια της επιχείρησης , η αστυνομία εντόπισε στην οικία όπου διέμεναν οι δύο Σύριοι , δύο νεαρές κοπέλες από την Ρουμανία, ηλικίας 20 και 27 ετών , οι οποίες συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό 4ήμερη κράτηση, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν 19 γραμμάρια ρητίνης κάνναβης.

Source : www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου