Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η Βουλή μελετά την αποκοπή ψηλών μισθών

Μελέτη με αντικείμενο την αποκοπή ψηλών μισθών ή φορολόγησης τους, αναμένεται να διενεργήσουν τα πολιτικά κόμματα, με στόχο να εξασφαλιστούν χρήματα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης επανήλθε σήμερα στη σύσκεψη των αρχηγών με τη συγκεκριμένη πρόταση και εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση της σύσκεψης των αρχηγών για τη διεξαγωγή μελέτης για την περικοπή ή φορολόγηση των ψηλών μισθών.
Όπως είπε ο κ. Συλλούρης, ο Δημοκρατικός Συναγερμός προθυμοποιήθηκε να προχωρήσει σε μελέτη και εξέφρασε την ελπίδα ότι την ερχόμενη βδομάδα θα υπάρξει κατάληξη στο θέμα.

«Επαναφέροντας την πρόταση για ανάγκη ύπαρξης οροφής μισθών, ώστε να κουρευτούν οι παχουλοί μισθοί, εκφράζω», είπε, «την ικανοποίηση μου ότι μέσα από τη συζήτηση του κεφαλαίου Δ’ την προηγούμενη Πέμπτη και τη συζήτηση της σύσκεψης αρχηγών σήμερα, καταλήγουμε ότι θα γίνει μια μελέτη ευρύτερη της περικοπής ή ακόμα και της φορολόγησης, ούτως ώστε αυτοί που παίρνουν ψηλές απολαβές, να δώσουν λεφτά γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη, άνεργους και ευάλωτες τάξεις του λαού».

Ανέφερε περαιτέρω πως η συγκεκριμένη μελέτη θα καταδείξει αν αυτό θα αφορά δημόσιους υπαλλήλους ή και ιδιωτικούς, εκφράζοντας την εκτίμηση πως “αυτό θα βγει μέσα από τη μελέτη”. Τέλος, είπε ότι αν η αποκοπή θα αφορά την οροφή μισθών «οι εκλεγμένοι πολιτικοί θα είναι πολύ πιο κάτω από πολλούς μισθούς και μπορεί να την γλιτώσουν».

- Source : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου