Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

«Εναλλακτικές πολιτικές» στο Κυπριακό βλέπει ο Αταλάι

Η Τουρκία θα είναι πιο ελεύθερη για «εναλλακτικές πολιτικές», αν η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίσει να καθυστερεί σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι ο οποίος έφτασε στα κατεχόμενα για την 30η επέτειο από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Αταλάι συναντήθηκε με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, τον λεγόμενο πρόεδρο της ψευδοβουλής  Σιμπέλ Σιμπέρ και τον ψευδοπρωθυπουργό Οζκάν Γιορκατζίογλου.

Ο κ. Αταλάι  συνοδεύεται από τεχνικές επιτροπές για τα οικονομικά προγράμματα οι οποίες, όπως ανέφερε, θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις. Αναφέροντας ότι πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία 30 χρόνια, είπε ότι η Τουρκία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη και μια βελτιωμένη δημοκρατία.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ανέφερε ότι η Τουρκία θα τηρεί πάντα  μια εποικοδομητική στάση, αλλά αν η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίσει να καθυστερεί, η Τουρκία θα είναι πιο ελεύθερη για «εναλλακτικές πολιτικές».

Από την πλευρά του, ο κ. Έρογλου δήλωσε ότι τα όποια οικονομικά προβλήματα υπάρχουν θα ξεπεραστούν με την Τουρκία στο πλευρό του ψευδοκράτους.

Όπως είπε η τ/κ πλευρά καταβάλλει προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και έκανε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να δει τις πραγματικότητες και να προειδοποιήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά.

 Κατά την επίσκεψη του κ. Αταλάι στη λεγόμενη βουλή, ο κ. Σιμπέρ ευχήθηκε οι διαπραγματεύσεις να έχουν θετική κατάληξη και είπε ότι οι θεσμοί θα πρέπει να διατηρηθούν ισχυροί.

Ο ψευδοπρωθυπουργός Γιορκατζίογλου  ευχαρίστησε την Τουρκία για την υποστήριξή της και ευχήθηκε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό και να έχουν κατάληξη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου