Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τρ. Κύπρου: Νέα εμπλοκή για τους πρόωρα αφυπηρετήσαντες

Νέα εμπλοκή έχει προκύψει με την παραχώρηση μετοχών του Ταμείου Προνοίας της Τράπεζας Κύπρου στους εργαζόμενους, που αποχώρησαν πρόωρα, βάσει του σχεδίου εθελούσιας εξόδου.

Μετά από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, η πρόταση νόμου των κομμάτων για παραχώρηση των μετοχών στους πρώην εργαζόμενους της Τράπεζας φαίνεται πως προσκρούει σε ευρωπαϊκή οδηγία.


Λύση στο πρόβλημα αναζητά η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας.

Επεξεργασίας τυγχάνει πρόταση του Εφόρου Ταμείων Προνοίας, Θεοφάνη Τρύφωνος, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα προβεί σε υπολογισμό της δίκαιης και λογικής αξίας της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου. Ακολούθως, με βάση την τιμή που θα καθοριστεί, θα δοθούν οι μετοχές στα μέλη του Ταμείου, ανάλογα με τo μερίδιο που κατείχαν, καταβάλλοντας το ανάλογο τίμημα. Στη συνέχεια το Ταμείο Προνοίας θα επιστρέψει τα χρήματα στους πρώην τραπεζικούς υπαλλήλους της Τράπεζας Κύπρου.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέα Φακοντής, εξήγησε ότι η προηγούμενη διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου Προνοίας της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο διαλύθηκε, λειτουργεί ως εκκαθαριστής, προσθέτοντας πως έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για πώληση των μετοχών, νοούμενου ότι θα καθοριστεί η δίκαιη τιμή μετοχής.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η ΚΤ θα διερευνήσουν το ενδεχόμενο μετά από εισήγηση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, που αποχώρησαν πρόωρα από την Τράπεζα Κύπρου, Σάββας Φιλίππου, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ότι από το σύνολο των 633 υπαλλήλων, 220 πρόκειται να καταχωρήσουν σήμερα αγωγή εναντίον του Ταμείου Προνοίας, αξιώνοντας να καταβληθεί ολόκληρο το ποσό, που δικαιούνται από το Ταμείο Προνοίας σε μετρητά.


- Source : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου