Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ 16 ΧΡΥΣΑ &... ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Mεγάλη επιτυχία της Κύπρου και θρίαμβο της εθνικής μας ομάδας είχαμε στο το 3ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος που ολοκληρώθηκε στις 17 Νοεμβρίου, στη Βέροια.

Οι Κύπριοι αθλητές κέρδισαν 16 χρυσά, 9 αργυρά και 8 χάλκινα και ήταν εκ των πρωταγωνιστών. Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης συμμετείχαν περισσότεροι από 200 αθλητές από ευρωπαϊκές χώρες. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος συγχαίρει την εθνική ομάδα και τον ομοσπονδιακό προπονητή κ.Σάββα Κουμάστα για την εντυπωσιακή συλλογή μεταλλίων. Η Ομοσπονδία έχει ένα λόγο ακόμη να αισθάνεται υπερήφανη για αυτή την επιτυχία αφού επιβεβαιώνει την σημαντική παρουσία και συμβολή της Κυπρίων στην αναβίωση διεθνώς του Παγκρατίου Αθλήματος. 
 
Για όσους δεν γνωρίζουν, το Παγκράτιο είναι η αυθεντική πολεμική τέχνη με βαθιές ρίζες στην αρχαία Ελλάδα. Είχε εισαχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 648π.χ. Η δύναμη και η τεχνική σε συνδυασμό με τον αρχαιοελληνικό σεβασμό στον αντίπαλο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του. Σήμερα λειτουργούν 47 εθνικές ομοσπονδίες Παγκρατίου Αθλήματος στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Παράλληλα με το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διεξήχθη και το Παγκόσμιο Συνέδριο για το άθλημα από όπου προέκυψε το ‘Πρωτόκολλο της Βέροιας’’ που η ελληνική κυβέρνηση θα αποστείλει σε όλες τις χώρες. Σε αυτό προβλέπονται ενέργειες που δρομολογούνται το επόμενο διάστημα για ανάδειξη και διάδοση του αθλήματος διεθνώς με απώτερο στόχο την επανένταξη του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου