Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ενισχύει η Γαλλία τις δυνάμεις της στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Να τριπλασιάσει τη δύναμη της στρατιωτικής αποστολής στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία σκοπεύει η Γαλλία, ενώ η κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται με επέκταση των συγκρούσεων μεταξύ των διάφορων ένοπλων ομάδων και με φόντο την πρόσφατη κατάληψη της εξουσίας από την ομάδα Σελέκα.

Το Παρίσι περιμένει σχετικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε σε άμεση δράση λέγοντας πως η χώρα «βυθίζεται στο χάος».

Η ομάδα Σελέκα είχε αντικαταστήσει προ μηνών τον πρόεδρο Φρανσουά Μποζίζ με τον αρχηγό της, Μισέλ Ντζοτοντιά, διατηρώντας στην πρωθυπουργία τον Νικολά Τιανγκαγέ.

Ο Ντζοτοντιά, αναφέρει το BBC, είχε προχωρήσει στη διάλυση των ομάδων της Σελέκα, ένοπλοι των οποίων όμως συνεχίζουν τις επιθέσεις σε αρκετά σημεία έξω από την πρωτεύουσα.

Ο γάλλος υπουργός Λορέν Φαμπιούς επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι το Παρίσι θα ενισχύσει την στρατιωτική του αποστολή, λέγοντας πως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το ύψος των ενισχύσεων αλλά η αναφορά του Τιανγκαγέ για άλλους 800 Γάλλους στη δύναμη των 400 που ήδη υπάρχουν «ακούγεται λογική».

To ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με τον Φαμπιούς.

- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου