Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

WTA - Βασίλισσα παντού!

Σημασία δεν έχει πως θα ξεκινήσεις, αλλά πως θα τελειώσεις.... Η Σερίνα Γουίλιαμς, παρά το ανησυχητικό της ξεκίνημα στον τελικό του WTA Championships κόντρα στη δυναμική Να Λι, ολοκλήρωσε θριαμβευτικά (με bagel) την ανατροπή και έδωσε το καλύτερο τέλος στη χρονιά που έχει χαρακτηριστεί "Serena's year"

Ότι κι αν γραφτεί για τη φετινή σεζόν της Σερίνα Γουίλιαμς, θα είναι λίγο και δεν θα μπορέσει να αποτυπώσει τη μεγαλειότητα του εγχειρήματος...

Η κορυφαία τενίστρα στον κόσμο και μια απ'τις σπουδαιότερες στην ιστορία του γυναικείου τένις, έδωσε μαγικό τέλος στην απίστευτη χρονιά της, πανηγυρίζοντας για 4η φορά στην καριέρα της, τον τίτλο στο WTA Championships!

Με την 15η συνεχόμενη νίκη της στο θεσμό, η 32χρονη Αμερικανίδα υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της στην Κωνσταντινούπολη και επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τενίστρια που να την αμφισβητήσει.

Αν και το ξεκίνημά της στον τελικό ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό και προβληματικό, η Γουίλιαμς βρήκε το δρόμο προς τη νίκη και με 2-6, 6-3, 6-0επί της Να Λι, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, στην φανταστική χρονιά που πραγματοποποίησε.

Αυτός ήταν ο 11ος τίτλος της Γουίλιαμς μέσα στο 2013 και ο 57ος συνολικά στην καριέρα της, με την Αμερικανίδα να φτάνει τις 78 νίκες στη σεζόν, σε σύνολο 82 παιχνιδιών, ολοκληρώνοντας το 2013 με μόλις 4 ήττες... (Μόνο η Γκραφ είχε καλύτερο ρεκόρ νικών/ηττών τα τελευταία χρόνια, όταν τη σεζόν 1989 είχε ρεκόρ 75-2).

Παράλληλα, έφτασε τα 12,385,572 δολάρια από χρηματικά έπαθλα στη σεζόν και μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς τις χρονιές 2011 (12,619,803) και 2012 (12,803,737), έγινε η 3η τενίστρια με το μεγαλύτερο prize money στην ιστορία του παγκοσμίου τένις (σε άνδρες και γυναίκες)!

Στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού, η Να Λι ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς και έφτασε να προηγείται με 5-1, κλείνοντας τελικά το εναρκτήριο σετ με 6-2 σε 36 λεπτά.

Η εικόνα της Γουίλιαμς ήταν αποκαρδιωτική, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της δύσκολης νίκης επί της Γιάνκοβιτς στα ημιτελικά.

Περπατώντας, κυριολεκτικά, στο court και έχοντας χαμηλές ταχύτητες στο σερβίς της, η Γουίλιαμς κατάφερε να μαζέψει τα κομμάτια της και να μπει στο μυαλό της Να Λι η οποία δεν μπόρεσε να διαχειριστεί κατάλληλα τις καταστάσεις και να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα.

Έτσι, η Γουίλιαμς με δύο breaks έναντι ενός της Κινέζας, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, στέλνοντας τον τελικό στο καθοριστικό σετ.

Το σερβίς της Λι παρουσίασε πολλά σκαμπανεβάσματα και το γεγονός εκμεταλλεύτηκε άριστα η Σερίνα η οποία δεν έχασε ούτε game στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, δίνοντας επικές διαστάσεις στο νέο θρίαμβό της.

"Δεν ξέρω πως κατάφερα να το πάρω αυτό. Είχα μεγάλη χρονιά. Δεν το περίμενα αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενη. Δεν πιστεύω ότι κέρδισα. Νιώθω πολύ κουρασμένη. Είναι υπέροχο και ξεχωριστή στιγμή για μένα. Τελείωσα τη σεζόν στο Νο1" είπε αμέσως μετά η πρωταθλήτρια της Κωνσταντινούπολης.

swilliams-li-stats13.jpg

Κυριακή 27/10: Τελικός WTA Championships
1-Williams (U.S.) beat 4-Li Na (China) 2-6 6-3 6-0

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου