Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ATP - Η κούρσα τελειώνει στο Παρίσι

Φτάσαμε στην τελευταία εβδομάδα της κανονικής περιόδου στο ATP World Tour και τρεις θέσεις απομένουν κενές για το μεγάλο κλείσιμο στη χρονιά στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου. Το Paris Masters που ξεκινάει τη Δευτέρα, θα κρίνει τα τελευταία εισιτήρια, με τον Ρότζερ Φέντερερ να ετοιμάζεται να γίνει ο 6ος για O2.

Mε μεγαλη ανυπομονησία αναμένεται το Paris Masters, το 9o και τελευταίο ATP World Tour Masters 1000 για τη φετινή σεζόν, όχι μόνο γιατί παραδοσιακά το τουρνουά προσφέρει θέαμα και εκπλήξεις αλλά και γιατί η μάχη στην ATP Race για τις τρεις εναπομείνουσες θέσεις, θα φουντώσει για τα καλά.

Ράφαελ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Νταβίντ Φερέρ, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο και Τόμας Μπέρντιχ έχουν ήδη προκριθεί για το σπουδαίο ραντεβού των "8" κορυφαίων που κλείνει παραδοσιακά τη σεζόν στο ανδρικό tour και απομένουν άλλα τρία εισιτήρια που αναζητούν κατόχους.

Λόγω της απόσυρσης του Άντι Μάρει απ'το ATP Finals της πατρίδας του, λόγω της εγχείρησης στην πλάτη, ο τενίστας που θα τερματίσει 9ος στην ATP Race, θα είναι ο τελευταίος που εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην Ο2 Arena.

Ο Ρότζερ Φέντερερ που βρίσκεται στην 7η θέση της ATP Race με 3,445 βαθμούς, είναι σχεδόν σίγουρος για πρόκριση στα τελικά του Λονδίνου αφού χρειάζεται μόλις μια νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη 12η συνεχόμενη συμμετοχή του στο Masters Cup το οποίο έχει κατακτήσει 6 φορές, τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία του θεσμού.

Προερχόμενος απ'την ήττα στον τελικό της Βασιλείας απ'τον Ντελ Πότρο, ο Φέντερερ θα ξεκινήσει τους αγώνες του στο Παρίσι την Τετάρτη αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Γιούσνι-Άντερσον, με πιθανότερο αντίπαλο τον Ρώσο που είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος και χθες κέρδισε 2-0 σετ τον Νταβίντ Φερέρ στον τελικό της Βαλένθια (από την άλλη, ο Νοτιοαφρικανός είναι ντεφορμέ το τελευταίο τρίμηνο).

Αν, λοιπόν, ο Φέντερερ κερδίσει τον πρώτο του αντίπαλο στο Παρίσι και προκριθεί στους "16" του Masters, τότε θα μπορεί ήδη να σκέφτεται το Λονδίνο.

Από κει και πέρα, τα δύο επόμενα εισιτήρια θα διεκδικηθούν από τέσσερις τενίστες, τους Βαβρίνκα (3,150), Γκασκέ (3,120), Τσονγκά (3,055) και Ράονιτς (2,770).

Οι τρεις πρώτοι έχουν περισσότερες πιθανότητες ενώ ο Ράονιτς θα πρέπει να κάνει πολύ μεγάλη πορεία (μέχρι τον τελικό) για να έχει ελπίδες και φυσικά εξαρτάται από τα αποτελέσματα των άλλων διεκδικητών.

Τόμι Χάας, Νίκολας Αλμάγκρο και Μίχαηλ Γιούσνι, έχουν μόνο μαθηματικές πιθανότητες και μόνο αν κατακτήσουν τον τίτλο στο Παρίσι.



PositionPlayerPoints
7Roger Federer3,445
8Stanislas Wawrinka3,150
9Richard Gasquet3,120
... ... ...
10Jo-Wilfried Tsonga3,055
11Milos Raonic2,770
12Tommy Haas2,425
13Nicolas Almagro2,200
14 Mikhail Youzhny2,135
 
Advertisement
Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου