Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Και οι αστυνομικοί θέλουν τον ψυχολόγο τους

Στη σύσταση γραφείου ψυχολογικής στήριξης των αστυνομικών προχώρησε ο Αρχηγός Αστυνομίας, λόγω της ιδιότητας του επαγγέλματος, των συχνών περιπτώσεων που χρήζουν βοήθειας, αλλά και αντιγραφής άλλων αστυνομιών που έχουν προχωρήσει στο θέμα. 

Το επάγγελμα του αστυνομικού είναι από τα πλέον δύσκολα αφού μπορεί να βρεθεί σε πολύ πιεστικές καταστάσεις, με αποτέλεσμα η ψυχική του υγεία να υποβάλλεται σε δοκιμασίες. Το άγχος, το στρες και η καθημερινή επαφή με σοβαρά προβλήματα και καταστάσεις (βλέπει θύματα αποτρόπαιων εγκλημάτων, γίνεται κοινωνός σε προσωπικές τραγωδίες, ανάγκη για χρήση οπλισμού) προκαλούν ψυχολογικές ανατροπές στον αστυνομικό με επιπτώσεις και στην απόδοσή του. 

Πρόσφατα, αστυνομικός, που βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση με πολίτη, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μέσα που είχαν δυσάρεστο αποτέλεσμα, γι’ αυτό και χρειάστηκε ψυχολογική στήριξη. Ο Αρχηγός Αστυνομίας, αφού ενημερώνει όλα τα μέλη ότι από τον Ιούλιο λειτουργεί το Γραφείο Στήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού, με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας των αστυνομικών, καλεί όλους όσοι νιώθουν την ανάγκη να επισκέπτονται τους ειδικούς. 

Σημειώνεται ότι πριν τη σύσταση και λειτουργία του γραφείου, εκπονήθηκε μελέτη η οποία βασίστηκε τόσο στη διεθνή βιβλιογραφία σε θέματα ψυχικής υγείας που σχετίζονται με το επάγγελμα του αστυνομικού, όσο και στις πρακτικές που εφαρμόζονται από τα αντίστοιχα γραφεία άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου