Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ο Ντάουνερ οξύνει την τουρκική αδιαλλαξία

Την εκτίμηση ότι η παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ όχι μόνο δεν υποβοηθά τη δημιουργία των προϋποθέσεων για μια εποικοδομητική διαπραγμάτευση, αλλά στην πραγματικότητα ενθαρρύνει την όξυνση και κλιμάκωση της τουρκικής αδιαλλαξίας, διατύπωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη Λευκωσία, και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν τον κ. Ντάουνερ να έχει αποστείλει επιστολή προς την ΕΕ υποστηρίζοντας ότι η ενεργότερη εμπλοκή της στο Κυπριακό ίσως να μη βοηθήσει την όλη διαδικασία, ο κ. Ομήρου ανέφερε πως αν πράγματι η πληροφορία αληθεύει, ότι δηλαδή ο κ. Ντάουνερ παρενέβη στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να αποτραπεί ο διορισμός ευρωπαϊκής προσωπικότητας που να ενεργεί ως ειδικός απεσταλμένος για το Κυπριακό, «τότε πρόκειται για μια κλιμάκωση της συμπεριφοράς του κ. Ντάουνερ» ο οποίος, όπως πρόσθεσε, «ούτως ή άλλως έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι παρόλα αυτά ο κ. Ντάνουνερ παραμένει Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, ο κ. Ομήρου δήλωσε ότι η θέση της ΕΔΕΚ για το θέμα είναι πολύ καλά γνωστή, «ότι θα πρέπει επίσημα να τεθεί το θέμα, διότι η παρουσία του δυστυχώς, όχι μόνο δεν βοηθά στο να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για οποιαδήποτε εποικοδομητική διαπραγμάτευση αλλά δια πράξεων, παραλείψεων και δια διαγωγής στην πραγματικότητα ενθαρρύνει την όξυνση και κλιμάκωση της τουρκικής αδιαλλαξίας».

Source : www. politis.com.cy 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου