Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Στο κυνήγι του εγκεφάλου της εταιρείας - φάντασμα! Εξαπατήθηκαν εκατοντάδες - Οργισμένο πλήθος έξω από τα γραφεία της - VIDEO

- Δείτε τον ιδιοκτήτη της εταιρείας που φέρεται να έχει εξαπατήσει δεκάδες Κυπρίους
- 30 πρόσωπα επέστρεψαν εσπευσμένα από τη Γαλλία
- Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία λήψης καταθέσεων. Αναμένονται ακόμη 41 πρόσωπα εντός των επόμενων ωρών
- Στο μικροσκόπιο τα ηλεκτρονικά ίχνη καταθέσεων 120.000 ευρώ που έκαναν φτερά
- Εξοργισμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας «μαιμού»
- Με πλαστό όνομα υπαρκτού προσώπου κυκλοφορούσε ο ιδιοκτήτης
- Η αστυνομία θα καλέσει όσους υπέγραψαν συμβόλαιο με την εταιρεία για να καταθέσουν

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της πρωτοφανούς υπόθεσης απάτης εκατοντάδων Ελληνοκυπρίων ανέργων, που αναζήτησαν ελέω οικονομικής κρίσης δουλειά στη Γαλλική πόλη Lille, μέσω εργοληπτικής εταιρείας με έδρα τη Λάρνακα.

Στην παρακάτω φωτογραφία απεικονίζεται ο ιδιοκτήτη της εταιρείας που φέρεται να έχει προβεί στις παραπάνω πράξεις:



Ως γνωστό, από τις έρευνες των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου, έχει ήδη διαφανεί ότι το αντίγραφο ταυτότητας του φερόμενου διευθυντή της εταιρείας, το οποίο δόθηκε στον έφορο εταιρειών τον περασμένο Ιούνιο, είναι πλαστό, παρόλο που το πρόσωπο που αναγράφεται σε αυτήν (Γ.Κ) είναι υπαρκτό και διαμένει στην Ελλάδα.

Η Ιντερπόλ Ελλάδας έχει απαντήσει σε σημαντικά ερωτήματα των ανακριτών, όπως τα στοιχεία της κατάθεσης που έλαβε από το Γ.Κ, ο οποίος ανέφερε ότι δεν έχει ιδέα για την ύπαρξη εργοληπτικής εταιρείας στην οποία παρουσιάζεται μάλιστα ως διευθυντής, και υποστήριξε ότι απώλεσε το δελτίου ταυτότητάς του μήνες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Στο μεταξύ έχουν ήδη επιστρέψει στο νησί 30 από τους Ελληνοκύπριους που κατέβαλαν στην εταιρεία - φάντασμα, η οποία έβαλε λουκέτο την Παρασκευή, 600 ευρώ, προκειμένου να τους εξασφαλίσει εργασία στη Γαλλία και καταθέτουν αυτή τη στιγμή ότι γνωρίζουν στα μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το NewsIt.com.cy, ακόμη 41 πρόσωπα τα οποία έλαβαν βοήθεια από την Πρεσβεία της Κύπρου στη Γαλλία, αναμένεται να επιστρέψουν εντός της ημέρας από τη Lille, και θα κληθούν επίσης για κατάθεση στα γραφεία του ΤΑΕ.

Μέλη της ανακριτικής ομάδας έχουν μεταβεί στην πόλη Lille, με σκοπό να διενεργήσουν εξετάσεις και λήψη καταθέσεων, από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν άδικα οι εξαπατηθέντες αναμένοντας το τηλεφώνημα για τη δουλειά που ποτέ δεν έγινε, αλλά και από το χώρο στον οποίο σύμφωνα με τις υποσχέσεις της εργοληπτικής εταιρείας,
θα γινόταν η ανέγερση του οικιστικού έργου. 200 συνολικά πρόσωπα φέρονται να έχουν εξαπατηθεί από την εργοληπτική εταιρεία, με το συνολικό ποσό χρημάτων που έκαναν φτερά να ανέρχεται στις 120.000 χιλιάδες ευρώ.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ αναζητούν ηλεκτρονικά ίχνη του εγκεφάλου, αιτούμενοι αποκαλύψεις τραπεζικών δεδομένων για τους λογαριασμούς στους οποίους έγιναν οι καταθέσεις των χρημάτων, ενώ κατέχουν και φωτογραφίες του προσώπου το οποίο φαίνεται να κρύβεται πίσω από τη δημιουργία του γραφείου της εταιρείας στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστική στην εξέλιξη των ερευνών θα είναι η συμβολή της Ιντερπόλ, καθώς ο βασικός ύποπτος της πρωτοφανούς κομπίνας, φέρεται να εξαπάτησε αρχές και αρκετών άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Εξοργισμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας «μαιμού»

Οι εξαπατημένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας εξευρέσεως εργασίας ζητώντας να λάβουν πίσω τα χρήματα τους.

Αρκετοί ήταν και σήμερα οι εξαπατημένοι πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας εξευρέσεως εργασίας που βρίσκονται στη Λεωφόρο Μακαρείου, στο κέντρο της Λάρνακας, για να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν τα χρήματα που έδωσαν στους υπευθύνους της εταιρείας προκειμένου να εργαστούν στην Γαλλία.



Από το πρωί άρχισαν να μαζεύονται οργισμένοι οι πολίτες μεταξύ των οποίων αρκετοί Κύπριοι και Ευρωπαίοι πολίτες. Οι πολίτες φανερά εκνευρισμένοι από την απάτη που έστησε εναντίον τους ο επιχειρηματίας της εταιρείας «μαιμού», ζητούν πίσω τα χρήματα που έδωσαν προκειμένου να ξενιτευτούν για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους και τους ίδιους. Αρκετοί από αυτούς προτού εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να εργαστούν στην εταιρεία ήταν άνεργοι για αρκετά χρόνια.
Στην είσοδο της πολυκατοικίας βρίσκονταν και αστυνομικοί προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Όπως είναι γνωστό ιδιοκτήτης της εταιρείας, ανοίγοντας στη Λάρνακα γραφείο εξευρέσεως εργασίας υποσχόταν σε κύπριους άνεργους εργασία, έναντι αμοιβής 1250.

Εισπράττοντας από τον κάθε ένα, ως προκαταβολή, το ποσό των 650 έστειλε στην Γαλλία 75 κύπριους άνεργους οι οποίοι φτάνοντας στην πόλη Λίλλ διαπίστωσαν με έκπληξη πως δεν υπήρχε ούτε εργασία ούτε και οποιαδήποτε εταιρεία ή εργοτάξιο. Τώρα αναζητούν τρόπους επιστροφής στην Κύπρο αφού έχουν ξεμείνει από χρήματα.






Από τις πρώτες έρευνες διαπιστώθηκε πως ο εν λόγω επιχειρηματίας, εκτός από τους 75, έχει εισπράξει την προκαταβολή των 650 και από άλλα 140 πρόσωπα τα οποία είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εργασία στο εξωτερικό.
Η Αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει, έχει καλέσει στα γραφεία της εταιρίας την υπάλληλο της, αφού ο ιδιοκτήτης απουσιάζει εκτός Κύπρου.

Δείτε τι δήλωσαν οι εξαπατημένοι πολίτες στην κάμερα:




Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου