Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Επίθεση σε βάση του Ναυτικού - Τουλάχιστον 4 νεκροί

Στην προγραμματισμένη ομιλία του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, αναφέρθηκε στην επίθεση σε βάση του Ναυτικού στην Ουάσινγκτον λέγοντας ότι πρόκειται για ακόμη ένα γεγονός «μαζικών πυροβολισμών σε στρατιωτική βάση, εναντίον στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού. 

Ακόμη δεν έχουμε πλήρη εικόνα, αλλά θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να τιμωρηθούν οι ένοχοι». Σε δηλώσεις που παραχώρησε αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι υπάρχουν πιθανόν άλλοι δύο δράστες που ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί, ενώ έκανε λόγο για πολλά θύματα και για έναν τραυματία αστυνομικό.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον 14 είναι τα θύματα των δύο ενόπλων που άνοιξαν πυρ σε κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ στη νοτιοανατολική Ουάσινγκτον, μεταξύ αυτών τέσσερις νεκροί και δέκα τραυματίες. Νεκρός ο ένας δράστης, ενώ πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι δύο δράστες που είναι εγκλωβισμένοι στο κτίριο, όπως υποστηρίζει η Washington Post.

Από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή του το Πολεμικό Ναυτικό κάνει λόγο για «πολλούς τραυματίες».

Ένας άλλος αξιωματικός του Ναυτικού, που μίλησε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, είπε ότι οι δράστες του περιστατικού έχουν «περιοριστεί». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη είναι τραυματισμένοι, όμως ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστός.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ένας από τους τραυματίες είναι αστυνομικός, ενώ πολλοί βρίσκονται σε «κρίσιμη» κατάσταση. Κανένα αεροπλάνο δεν απογειώνεται σήμερα από το αεροδρόμιο «Ρόναλντ Ρίγκαν» της Ουάσινγκτον εξαιτίας του περιστατικού.

Αντίθετα, τα αεροπλάνα με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη συνοικία Νέιβι Γιαρντ, μπορούν να προσγειωθούν κανονικά, σύμφωνα με τον Κρις Παολίνο εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Αναστολή αναχωρήσεων από Ουάσινγκτον μετά τους πυροβολισμούς
Σε αναστολή όλων των αναχωρήσεων από το διεθνές αεροδρόμιο Reagan της Ουάσινγκτον προχώρησαν πριν από λίγο οι αρχές μετά το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ο Εκπρόσωπος του αεροδρομίου Chris Paolino, δήλωσε ότι η Ομοσπονδιακή Αρχή της Πολιτικής Αεροπορίας διέταξε να σταματήσουν οι αναχωρήσεις μετά το επεισόδιο.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής λήφθηκε απόφαση για αναβολή αναχωρήσεων και ότι οι αφίξεις πτήσεων γίνονται κανονικά. Πρόσθεσε ότι το αεροδρόμιο είναι σε λειτουργία και οι επιβάτες προσέρχονται κανονικά.

Νωρίτερα, ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί στο κτίριο που βρίσκεται στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ στη νοτιοανατολική Ουάσινγκτον και τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ναυτικού. 

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πέντε θύματα.

Η αστυνομία αναζητεί τον δράστη στο κτίριο 197, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (NAVSEA), που είναι αρμόδια για τον σχεδιασμό και την κατασκευή σκαφών και υποβρυχίων. 

Στο συγκεκριμένο κτίριο εργοδοτούνται πέραν των 3,000 υπαλλήλων

Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου