Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστρέφουν λίγοι – λίγοι οι 75 Κύπριοι άνεργοι «Εγκλωβισμένοι» στη Λιλ - Η νομοθεσία δεν προνοεί αποζημιώσεις

Μετά την διπλωματική κινητοποίηση της κυπριακής Πρεσβείας στη Γαλλία, σε συνεννόηση με το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να διευθετηθεί η επιστροφή των 75 Κυπρίων οι οποίοι «εγκλωβίστηκαν» στην πόλη Λιλ της Γαλλίας, όπου βρέθηκαν αφού κατέβαλαν σε γραφείο εξευρέσεως εργασίας στην Κύπρο το ποσό των 650 ευρώ ο καθένας, ως προκαταβολή, για την εξεύρεση εργασίας στο εξωτερικό. Μέχρι στιγμής επέστρεψαν 31 πρόσωπα.

Θυμίζουμε ότι σε εγρήγορση βρίσκεται το ΤΑΕ Λάρνακας σχετικά με την αποκαλυφθείσα απάτη γραφείου εξευρέσεως εργασίας στη Λάρνακα σε βάρος Κυπρίων ανέργων, η οποία λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις αφού ο ύποπτος για απάτη φαίνεται να έχει ξεγελάσει και πολλά άλλα άτομα.

Ο Γολγοθάς των 75 συμπατριωτών μας, που εξαπατήθηκαν μέχρι την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί από αυτούς έχουν ξεμείνει από χρήματα ή έχουν ελάχιστα.
Σημειώνουμε επίσης πως σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν μπορεί να εξαναγκαστεί κανένας από τους ενόχους να αποζημιώσει τα θύματα μιας και η νομοθεσία δεν προνοεί κάτι τέτοιο.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου