Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Εμπρησμός η χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά στη Άλασσα

Κακόβουλη ενέργεια η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δύσβατη περιοχή στην Άλασσα και τέθηκε υπό έλεγχο στις 10:30 ψες μετά από τεράστιες προσπάθειες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 4 το απόγευμα ενώ για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 27 οχήματα, από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Λεμεσού, Λευκωσίας, Πάφου και ΕΜΑΚ, του Τμήματος Δασών, του Ταμείου Θήρας, της Επαρχιακής Διοίκησης, τα Κοινοτικά Συμβούλια της Λάνιας, Άλασσας και Παλώδιας, καθώς και οκτώ πτητικά μέσα, τα δύο ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας, ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς και τα δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών.

Σημειώνουμε ότι όλα τα πτητικά μέσα αποχώρησαν λίγο μετά τις 7.00 μ.μ. αν και η φωτιά μαινόταν ακόμη ανεξέλεγκτη. Ωστόσο στην περιοχή παρέμειναν όλα τα επίγεια μέσα.

"Η πυρκαγιά σίγουρα είναι κακόβουλη", σύμφωνα με τιε δηλώσεις της Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζή. Επισήμανε ακόμη πως ο χώρος απ` όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά δεν αφήνει αμφιβολία ότι πρόκειται περί κακόβουλης ενέργειας, αφού στο συγκεκριμένο σημείο μόνο με τα πόδια μπορεί να μεταβεί κανείς εκεί.

Σύμφωνα με την κ. Κεμιτζή, στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 16:00 κατέκαυσε 80 εκτάρια άγριας βλάστησης, ξηρά χόρτα και ιδιωτικό πευκοδάσος, ενώ το έργο της πυρόσβεσης ήταν πολύ δύσκολο λόγω ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου