Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Hermes-κράτος: Προς ενοικίαση τα παλαιά αεροδρόμια

Κράτος και Hermes ετοιμάζονται για προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με τη διαχείριση των χώρων των παλαιών αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, που γειτνιάζουν βεβαίως με τις καινούργιες εγκαταστάσεις των αεροδρομίων.

Μάλιστα στην προσφορά που δημοσίευσε το κράτος σε συνεργασία με τη Hermes αναφέρεται ότι οι επενδυτές θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία με τη διαχειρίστρια των αεροδρομίων έως το 2031 κι έπειτα με το κράτος. Ο μέγιστος χρόνος της συνολικής διαχείρισης από τους δυνητικούς επενδυτές φτάνει τα 99 χρόνια.

Παράλληλα, στην προσφορά αναφέρεται ότι προς ενοικίαση τίθενται τόσο τα κτήρια των παλαιών αεροδρομίων όσο και γη πλησίον των συγκεκριμένων χώρων.

Υπενθυμίζεται ότι στο κενό έπεσε η σχεδιαζόμενο, μεγάλη ανάπτυξη Κινέζου επιχειρηματία αφού στην υπόθεση ενεπλάκησαν πολιτικοί, κόμματα και άλλα συμφέροντα. Την ίδια ώρα η επερχόμενη άδεια για καζίνο βάζει πολλούς σε σκέψεις και σχεδιασμούς για τους καταλληλότερους χώρους που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ένα τέτοιο project. Τα αεροδρόμια είναι σίγουρα ιδανικοί καζινο-προορισμοί.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου