Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Επίθεση καμικάζι στο προξενείο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον τρεις αντάρτες σκοτώθηκαν και 18 άτομα τραυματίσθηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ομάδα ενόπλων εναντίον του αμερικανικου προξενείου στη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν,.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας στη Χεράτ είπε στο Ρόιτερς πως "πραγματοποιήθηκε επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο ... μετά ρίχτηκαν πυροβολισμοί μέσα στο συγκρότημα του προξενείου".

Λίγη ώρα αργότερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι η επίθεση εναντίον του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, έλαβε τέλος.

"Σ' αυτό το σημείο δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες για την έκταση της επίθεσης, όμως η επίθεση αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει", δήλωσε η αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρί Χαρφ.

"Δεν υπάρχουν απώλειες μεταξύ των Αμερικανών", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες, τουλάχιστον τρία μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν. Άλλες πηγές κάνουν επίσης λόγο για 18 τραυματίες. Εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου είπε πως στους τραυματίες περιλαμβάνονται τέσσερις αστυνομικοί.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως η επίθεση εξαπολύθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από μια ομάδα ενόπλων, οι οποίοι ανατίναξαν ένα φορτηγό μπροστά από την κύρια είσοδο του προξενείου και άρχισαν ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Όλοι οι επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν, διαβεβαίωσε η διεθνής δύναμη του NATO στο Αφγανιστάν (ISAF) και στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού βρίσκονται επιτόπου, διαπίστωσε δημοσιογράφος

Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου