Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η Κεντρική «έκοψε» τον Αρχιεπίσκοπο από την Τρ. Κύπρου

Σε ανοικτή ρήξη με την Εκκλησία οδηγείται η Κεντρική Τράπεζα, αφού το ένα από τα τρία μέλη του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου που, σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγείται σε αποκλεισμό από το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, είναι ο Κωνσταντίνος Κατσαρός. Ο κ. Κατσαρός είναι, ως γνωστό, ο εκλεκτός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ενώ για το ΔΣ είχε προταθεί από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. 

Στο παρόν στάδιο δεν είναι ξεκάθαροι οι λόγοι αποκλεισμού του κ. Κατσαρού, παρόλο που γίνονται μαζικά πολλές εικασίες.

Εάν, πάντως, οι λόγοι σχετίζονται με την έκθεση που έχει Τράπεζα Κύπρου σε δάνεια προς την Αρχιεπισκοπή, κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως πολλά άλλα μέλη θα πρέπει να αποκλειστούν, επίσης, εφόσον προτάθηκαν από δανειολήπτες. Σε κάθε περίπτωση, εάν οι λόγοι σχετίζονται με την εκκλησία, τότε αυτοί ήταν γνωστοί εξαρχής και δεν έπρεπε να είχαν χρειαστεί τόσες ημέρες για να εντοπιστεί το κώλυμα.

Ενδεχομένως, ο αποκλεισμός να οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Κατσαρός, ο οποίος είναι νομικός, δεν έχει ασχοληθεί με θέματα τραπεζών κατά την φοιτητική ή επαγγελματική του σταδιοδρομία. Αυτό, όμως, ήταν επίσης γνωστό και θα μπορούσε να είχε διαπιστωθεί εάν είχαν αναγνώσει τα μέλη της Αρχής Εξυγίανσης το βιογραφικό του πριν αν αποφασίσουν να τον ψηφίσουν. Αυτό, προφανώς, δεν έγινε ούτε στοιχειωδώς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που είναι όμως διφορούμενες, και ο κ. Παπακωνσταντίνου κατά πάσα πιθανότητα θα αποκλειστεί για λόγους παρόμοιους με εκείνους του κ. Κατσαρού - ότι δηλαδή η εκπαίδευση του, η εξειδίκευσή του και η επαγγελματική του εμπειρία δεν σχετίζονται με τις τραπεζικές εργασίες. 

Ένα τρίτο όνομα, το οποίο παραμένει «κρυφό» από πλευράς της Κεντρικής Τράπεζας, επίσης βαίνει προς αποκλεισμό, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρη η ταυτότητα του, παρά το γεγονός ότι φέρεται να είναι Ρώσος. Αποτελεί κοινό μυστικό, ωστόσο, πως πρόκειται για τον αντιπρόεδρο του ΔΣ, Vladimir Strzhalkovskiy.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου