Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Στα δικαστήρια η υπόθεση σκύλου που πέθανε στο Στρόβολο

«Πόλεμος» μεταξύ πολίτη και Δήμου Στροβόλου ξέσπασε εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα με αφορμή το θάνατο ενός σκύλου ράτσας French Bulldong.

 Πέθανε κατά τη διάρκεια μεταφοράς του από τους υπαλλήλους του Δήμου λέει ο ιδιοκτήτης, την ίδια στιγμή που ο Δήμαρχος με επίσημη ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι το τετράποδο ξεψύχησε στο υπόστεγο των αποθηκών του Δήμου.

Το ιστορικό με βάση τον ιδιοκτήτη
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη του σκύλου, ο οποίος επικοινώνησε με το SigmaLive, ο σκύλος με το όνομα Μάξιμους έφυγε από τον χώρο όπου ζούσε γύρω στις 6.30 το πρωί. «Μετά από μία περίπου ώρα, πολίτης βρήκε τον σκύλο και αφού τον ταΐσε και τον ξεδίψασε, επικοινώνησε με το δημαρχείο Στροβόλου για να περάσουν να τον παραλάβουν με απώτερο σκοπό να βρεθεί ο ιδιοκτήτης. 

Γύρω στις 9 το πρωί πέρασαν άτομα του δημαρχείου και ανέλαβαν την υπόθεση», μας δήλωσε ο ιδιοκτήτης. «Σάρωσαν το μικροτσίπ που βρίσκεται μέσα στο σκυλάκι και αναγνώρισαν ότι ανήκε σε κάποια κυρία. Από δικό μου λάθος δεν μεταβίβασα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη από το όνομα της εν λόγω κυρίας στο δικό μου όνομα. Ωστόσο, θεωρώ απάνθρωπο να έχουν ένα σκυλάκι μέσα σε ένα εμπορικό αυτοκίνητο τύπου βαν κλεισμένο για 3 ολόκληρες ώρες με τη δικαιολογία ότι ψάχνουν τον ιδιοκτήτη», συμπληρώνει. Και διερωτάται: «Από πότε γυρνούν τους δρόμους και τις γειτονιές για να βρουν τον ιδιοκτήτη; Δεν έπρεπε να τον μεταφέρουν σε χώρο φύλαξης μέχρι να βρεθεί ο ιδιοκτήτης; Δεν είναι υποχρεωμένοι να τον κρατήσουν για 15 μέρες μέχρι να τον αναζητήσουν ιδιοκτήτες;».

«Ο υπάλληλος με έκανε να νιώσω σκουπίδι»
Ο παραπονούμενος κάνει λόγο και για ανάρμοστη συμπεριφορά του υπαλλήλου του Δημαρχείου. Όπως ισχυρίστηκε στο SigmaLive ήταν «απίστευτα αφθάδης και προσβλητικός. Με έκανε να νιώσω σκουπίδι στο ίδιο μου το σπίτι. Με "δαχτυλο-έδειχνε" και μου έλεγε: "Εσύ φταις που σου έφυγε ο σκύλος", και σε ερώτηση μου γιατί δεν τον πήρε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο να τον φυλάξει μέχρι να βρεθεί ο ιδιοκτήτης, μου απάντησε εξίσου προσβλητικά "Ίνταμπου ήθελες, να το πάρω έσσο μου;"».


Στο κάλαθο απορριμμάτων
«Τελικά βρήκα τον σκύλο σε ένα πράσινο κάλαθο απορριμμάτων μέσα σε μια σακούλα κίτρινη», καταλήγει ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ο οποίος μάλιστα προχώρησε σε καταγγελία του συμβάντος και αναμένει τη νεκροψία για τα αίτια θανάτου του σκύλου του.



O Μάξιμους

Τι απαντά ο Δήμαρχος Στροβόλου
Το θέμα έφερε τα πάνω κάτω στο Δημαρχείο Στροβόλου αφού εκτός από το γεγονός ότι η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, εμπλάκησαν και καταφύγια ζώων καθώς και πολίτες που έδειξαν ενοχλημένοι από το περιστατικό. Ως αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Στροβόλου Λάζαρος Σαββίδης προέβει σε γραπτή ανακοίνωση στην οποία, σε αντίθεση με τον ιδιοκτήτη, κάνει λόγο για αμεσότητα, υπευθυνότητα και ευαισθησία από πλευράς των εμπλεκομένων δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης ο κ.Σαββίδης απέρριψε τη θέση του ιδιοκτήτη σύμφωνα με την οποία ο σκύλος πέθανε λόγω ασφυξίας.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Στροβόλου, το συνεργείο άμεσης δράσης εντόπισε μετά από τηλεφώνημα τον σκύλο δεμένο σε πάσαλο της ηλεκτρικής και πως ακολούθησε σάρωση για ανάγνωση του microchip και εντοπισμό του ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν κτηνίατρο στο Στρόβολο, από τον οποίο ζήτησαν βοήθεια για εντοπισμό του ιδιοκτήτη. Ο κτηνίατρος τους παρέπεμψε σε συνάδελφο του, ο οποίος είχε τοποθετήσει το microchip και έτσι διαπιστώθηκε ότι η ιδιοκτήτρια του σκύλου διέμενε στο Γέρι».

«Ο σκύλος φαινόταν αδιάθετος και νωχελικός»
Όσο για την κατάσταση υγείας του σκύλου ο Δήμαρχος τόνισε ότι «από τη στιγμή του εντοπισμού του, ανέπνεε δύσκολα και δεν κινείτο ενώ φαινόταν αδιάθετος και νωχελικός». Το γεγονός αυτό αποτέλεσε και το λόγο για τον οποίο ο σκύλος μεταφέρθηκε στις αποθήκες του Δήμου όπου «δέθηκε κάτω από υπόστεγο και του δόθηκε νερό, για να μπορέσουν οι άνθρωποι του συνεργείου να συνεχίσουν τις προσπάθειες για εντοπισμό και ενημέρωση του ιδιοκτήτη». Σε ότι αφορά το επίμαχο σημείο, δηλαδή το θάνατο του άτυχου ζώου, η ανακοίνωση αναφέρει πως την ώρα που εξασφαλιζόταν άδεια από τη διεύθυνση για μεταφορά του στο Γέρι σε αυτήν που ήταν δηλωμένη ως διεύθυνση ιδιοκτήτη ο σκύλος βρισκόταν στο υπόστεγο στις αποθήκες του Δήμου και πως εκεί ξεψύχησε.

Εξαερισμός των οχημάτων
Υπό αμφισβήτηση τέθηκε από τον ιδιοκτήτη του σκύλου και ο τρόπος μεταφοράς του σκύλου, με τον Δήμαρχο να αναφέρει πως το αυτοκίνητο με το οποίο γινόταν η μεταφορά «είναι μεγάλο κλειστό, τύπου βαν, με σωστό εξαερισμό ώστε η μεταφορά των αδέσποτων ζώων να γίνεται σε κατάλληλες συνθήκες».

Τέλος ο Δήμαρχος στην επιστολή του εξέφρασε την ικανοποίησή του με τον τρόπο που οι υπάλληλοι του Δήμου χειρίστηκαν το περιστατικό καθώς και τα ειλικρινή αισθήματα συμπάθειας στους ιδιοκτήτες του σκύλου για την απώλειά του. Ο ιδιοκτήτης που όπως προαναφέρθηκε αναμένει τα αποτελέσματα της νεκροψίας του σκύλου του, υποστήριξε ότι θα προσπαθήσει να βρει το δίκιο του δια της νομικής οδού.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου