Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκλονίζει η φονική πυρκαγιά στη Ρωσία – 37 νεκροί σε ψυχιατρείο (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Η φωτιά εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανδρική πτέρυγα. Μια νοσοκόμα έχασε τη ζωή της προσπαθώντας να βοηθήσει ασθενείς.

Πύρινη κόλαση τη νύχτα σε ψυχιατρείο της πόλης Λούκα της Ρωσίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 37 άνθρωποι ανάμεσά τους μία νοσοκόμα που προσπαθούσε να βοηθήσει τους ασθενείς.



Το ξύλινο ψυχιατρείο καταστράφηκε ολοσχερώς. ΦΩΤΟ REUTERS




Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, πολλά από τα θύματα βρίσκονταν στο κρεβάτι υπό την επήρεια ηρεμιστικών.


"Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια τα πτώματα 10 ανθρώπων επί συνόλου 37", ανακοίνωσε η επιτροπή έρευνας της περιοχής του Νοβγκορόντ.



Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 3 τη νύχτα στην ανδρική πτέρυγα του ψυχιατρείου που ήταν κατασκευασμένο από ξύλο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από το κρεβάτι ασθενούς που κάπνιζε. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η φωτιά μπήκε σκόπιμα από ασθενή και στη συνέχεια επεκτάθηκε με ταχύτητα σε ολόκληρο το κτίριο.



Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις


Το ξύλινο κτίριο είχε πρόσφατα κριθεί ακατάλληλο από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες προσπάθησαν να κλείσουν το ψυχιατρείο για λόγους ασφαλείας, ωστόσο με δικαστική απόφαση παρέμεινε σε λειτουργία ώστε να γίνουν επισκευές και τροποποιήσεις.

Ο κυβερνήτης του Νοβγκορόντ Σεργκέι Μιτίν διευκρίνισε ότι το ψυχιατρείο, που περιελάμβανε εννέα πτέρυγες, προοριζόταν για βαριά ψυχιατρικά περιστατικά, γεγονός που καθιστούσε δύσκολη την εκκένωσή του.



Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου