Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόεδρος: Σε πέντε άξονες η μεταρρύθμιση της ΔΥ

Σε πέντε άξονες κινείται η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, προσεγγίζοντας τη Δημόσια Υπηρεσία ως ένα ενιαίο οργανισμό σχεδιασμού και παραγωγής πολιτικής, εκτέλεσης έργων και παροχής υπηρεσιών, που θα έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στις σύγχρονες συνθήκες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στη Δήλωση Πολιτικής στην οποία προέβη για το Σχέδιο Δράσης για τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως ο ορίζοντας υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων αλλά και του Σχεδίου Δράσης έχει ήδη ξεκινήσει, και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2016, με σημαντικότερους σταθμούς το 2014 και 2015.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε πως «στόχος είναι η δημιουργία ενός κράτους που να τρέχει στους ρυθμούς της εποχής, ικανού να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις και να αδράξει τις ευκαιρίες.

«Ένα ευέλικτο, αποτελεσματικό και φιλικό προς τον πολίτη κράτος. Ένα κράτος αξιοπρέπειας που θα αντικρίζει τον πολίτη ισότιμα, στη βάση των αναγκών και των δικαιωμάτων του. Ένα κράτος, το οποίο θα σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων, θα αποφεύγει τις άσκοπες δαπάνες, θα δρα με όρους αποτελέσματος και κοινωνικής προσφοράς», υπογράμμισε.

Υπέδειξε πως ο ρόλος και οι όροι εντολής της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας , σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες της Διεθνούς Τράπεζας και της Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι η ετοιμασία ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Μεταρρύθμισης, την ευθύνη έγκρισης και υλοποίησης του οποίου θα έχει το Υπουργικό Συμβούλιο και μόνο.

«Ως εκ τούτου,», τόνισε, «και με όλο το σεβασμό προς τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις που δεν άπτονται στην ουσία της καταβαλλόμενης προσπάθειας για μεταρρύθμιση, καλώ την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ να εμπλακεί ενεργά και να συμβάλει στην όλη προσπάθεια για εκσυγχρονισμό του κράτους προς όφελος της κοινωνίας, αλλά και των ιδίων των δημοσίων λειτουργών»

Πηγή: http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου