Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

«ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ CYTA Ιωνάς: Θα κληθούν και πολιτικοί για κατάθεση

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου δήλωσε σήμερα πως η Αστυνομία καλεί για κατάθεση όλους όσοι κρίνεται πως, με τη μαρτυρία τους ή με στοιχεία που κατέχουν θα φωτίσουν τις έρευνες σε σχέση με την υπόθεση της αγοράς Τουρκοκυπριακής γης από τα ταμεία συντάξεως της CYTA. 

Προσπάθεια της Αστυνομίας ανέφερε, είναι η πλήρης εξιχνίαση της υπόθεσης και, για το λόγο αυτό, θα κληθούν για κατάθεση όσοι εμπλέκονται, είτε αυτοί είναι πολιτικά πρόσωπα είτε όχι. Προχώρησε μάλιστα λέγοντας πως θα εκδωθούν και όλα τα απαραίτητα εντάλματα, τόσο για αυτή την υπόθεση όσο και για άλλες οι οποίες σχετίζονται με τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας. Τις επόμενες μέρες, ανέφερε, θα εκδωθούν εντάλματα για όσους υπάρχουν στοιχεία.

Eρωτηθείς για το ένταλμα σύλληψης του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη, ο υπουργός είπε πως η Αστυνομία, από την στιγμή που έχει ένταλμα σύλληψής του, υποχρεούται να το εκτελέσει.

Από πλευράς του, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχαλάκης Παπαγεωργίου, απέφυγε να επιβεβαιώσει αλλά και να διαψεύσει το ενδεχόμενο να κληθούν και πολιτικά πρόσωπα ώστε να δώσουν κατάθεση σε σχέση με την υπόθεση της Δρομολαξιάς.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες τα τελευταία 24ωρα μιλούν για ενδεχόμενη κλήση πολιτικών προσώπων το όνομα των οποίων ενεπλάκη στην υπόθεση μέσω καταθέσεων συλληφθέντων ώστε να καταθέσουν και αυτά στις ανακριτικές αρχές.

Πηγή: http://www.politis-news.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου