Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ATP - Έσπασε την κακή παράδοση

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες από τη ρακέτα του Ζιλ Σιμόν, ο Τόμας Μπέρντιχ σταμάτησε το αρνητικό σερί που έχει κόντρα στον Γάλλο και με μια σπουδαία νίκη στα τρία σετς, πήρε το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τον τελικό του Thailand Open, όπου θα συναντήσει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού, Μίλος Ράονιτς.

Η αήττητη πορεία του Ζιλ Σιμόν τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ολοκληρώθηκε πάνω στον πολύ δυνατό Τόμας Μπέρντιχ.

Με μια σπουδαία ανατροπή και ένα καθυστερημένο break, ο 27χρονος Τσέχος κατάφερε να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί που είχε απέναντι στον Γάλλο και με6-7(5), 6-2, 7-5 επί του Σιμόν στον πρώτο ημιτελικό της Μπανγκόκ, πήρε μεγάλη πρόκριση για τον τελικό της indoor διοργάνωσης.

Ο Μπέρντιχ, Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από αυτό το αποτέλεσμα αυξάνει ακόμη περισσότερο τις ήδη πολλές ελπίδες που έχει για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου στις αρχές του Νοέμβρη.

Το τέλος του αγώνα ήταν συναρπαστικό με τον Μπέρντιχ να πετυχαίνει το πολυπόθητο break στο 11ο game (6-5) όμως χρειάστηκε να ανατρέψει το 0/40 του Σιμόν στο τελευταίο game για να πάρει τη νίκη στο πρώτο του match point.

Όπως και στον ημιτελικό του κόντρα στον Γιεν Σουν-Λου, έτσι και απέναντι στον Σιμόν, ο Μπέρντιχ πέτυχε 20 άσους και το παντοδύναμο σερβίς του στη γρήγορη επιφάνεια, τον οδήγησε στη νίκη, βοηθώντας τον να σώσει το τριπλό break point του Γάλλο στο τελευταίο game, αποφεύγοντας έτσι τη ψυχοφθόρο διαδικασία του tie break.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Μπέρντιχ επί του Σιμόν σε σύνολο 8 αναμετρήσεων (3-5), με τον 28χρονο Γάλλο, Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης να προέρχεται από την κατάκτηση του τίτλου στο Moselle Open της πατρίδας του, όπου πανηγύρισε τον 11ο τίτλο της καριέρας του, κερδίζοντας στον τελικό τον κάτοχο του τίτλου, Τσονγκά.

Την Κυριακή, ο Μπέρντιχ θα αγωνιστεί στον τρίτο του τελικό στη σεζόν, εκεί όπου θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο μέσα στο 2013.

Είναι ο μοναδικός top10 τενίστας που δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης φέτος.

Στον τελικό, ο Μπέρντιχ θα αντιμετωπίσει τον Μίλος Ράονιτς ο οποίος πέτυχε μεγάλη ανατροπή επί του Ρισάρ Γκασκέ στο δεύτερο ημιτελικό, επικρατώντας του Γάλλου, Νο2 του ταμπλό με 3-6, 7-5, 6-4.

Σάββατο 28/09: Ημιτελικά Thailand Open
3-Raonic (Canada) beat 2-Gasquet (France) 3-6 7-5 6-4
1-Berdych (Czech Republic) beat 4-Simon (France) 6-7(5) 6-2 7-5

Πηγή : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου