Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Σε απεργία οδηγούνται οι 3.000 νοσηλευτές του δημόσιου τομέα

Μετά από σημερινή ψηφοφορία, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, αναφορικά στη μείωση των επιδομάτων τους, οι νοσηλευτές του δημόσιου τομέα εξουσιοδότησαν το συμβούλιο του Κλάδου τους να προχωρήσει στη λήψη απεργιακών μέτρων.

 Ψήφισαν 1.999 νοσηλευτές: οι 1.974 ήταν υπέρ, οι 16 εναντίον και οι 9 έριξαν λευκό. Αυτό έγινε μετά τις συνελεύσεις των νοσηλευτών σε όλα τα κρατικά νοσηλευτήρια, όπου ενημερώθηκαν για την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε μειώσεις/ καταργήσεις επιδομάτων νυκτερινής βάρδιας, Κυριακής και αργιών. Με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εξέφρασαν την αντίθεσή τους.

 Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Κλάδου, Πρόδρομου Αργυρίδη, στον «Φ», από τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης της Κυβέρνησης να μειώσει τα επιδόματα και μετά, επικρατεί ένταση και αναστάτωση ανάμεσα στους νοσηλευτές, διότι εάν μειωθούν τα επιδόματά τους αρκετοί νοσηλευτές θα αντιμετωπίσουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

 «Ως Κλάδος και ως ΠΑΣΥΔΥ εκφράσαμε την αντίθεσή μας και ζητήσαμε τη διεξαγωγή διαλόγου για να βρεθεί μια πιο υποφερτή λύση», συμπλήρωσε. Τόνισε δε πως αν δεν βρεθεί λύση, τότε οι νοσηλευτές θα προχωρήσουν στη λήψη μέτρων, μη αποκλειομένων και των απεργιών. Ιστορικό και μελλοντικές πράξεις Η ΠΑΣΥΔΥ είχε αποδεχτεί την αναστολή της υπερωριακής αποζημίωσης μέχρι το 2016, ωστόσο δεν αποδέχθηκε μείωση του επιδόματος νυκτερινής βάρδιας και την κατάργηση των επιδομάτων Κυριακής και αργιών.

 Η ψηφοφορία αφορούσε τους νοσηλευτές της γενικής νοσηλευτικής, όχι και τους νοσηλευτές ψυχικής υγείας, οι οποίοι θα ψηφίσουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Και μιας και οι θέσεις και οι αποφάσεις των δύο Κλάδων είναι οι ίδιες, πιθανότατα τα απεργιακά μέτρα να αφορούν και τους νοσηλευτές ψυχικής υγείας· σε σύνολο, τους 3.000 νοσηλευτές του δημόσιου τομέα.

 Εν τω μεταξύ και αφού το θέμα των επιδομάτων δεν αφορά μόνο τους νοσηλευτές, αλλά όλους όσους εργάζονται στη δημόσια υπηρεσία με βάρδιες, η ΠΑΣΥΔΥ οργανώνεται προκειμένου η αντίδραση να είναι συνολική. 


Source: www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου